Hollandlased tutvustasid eestlastele pioneeritehnikat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalaväe lahingumasin CV9035.
Jalaväe lahingumasin CV9035. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Täna tutvustasid kaitseväe keskpolügoonil Eesti pioneeridele oma pioneeri- ja sillatanki võimekust Hollandi kaitseväe pioneerid. Samasugune tehnika hangitakse ka Eesti kaitseväele.

"Kuigi koguseliselt pole pioneeritehnika osakaal lahinguväljal just suur, mängivad toetusmasinad soomusüksuse kaitsevõime tõstmise ja liikumisvõime säilitamise seisukohalt väga olulist rolli. Kui neid masinaid reeglina ei märgata, siis küll märgatakse nende puudumist," ütles kaitseväe peastaabi operatiivosakonna lahingutoetusjaoskonna pioneeriinspektor major Raul Kütt.

Nii näiteks kasutatakse sillatanke ajutiste ületuskohtade loomiseks seal, kus sild puudub. Samuti võimaldab pioneeritank lahinguolukorras rajada kaevikuid isikkoosseisu ja tehnika kaitseks.

Keskpolügoonil demonstreerisidki Hollandi sõjaväelased kui kiiresti suudab pioneeritank jalaväe lahingumasinale kaeviku kaevata, milliseid takistusi on lahingusoomukil sillatanki abil võimalik ületada ning milliste kaalupiirangutega tuleb soomusmasinate kasutamisel arvestada.

Samasugused tanki Leopard 1 veermikule ehitatud toetusmasinad saab 1. jalaväebrigaad koos hangitavate jalaväe lahingumasinatega CV9035. Vastavalt ostulepingule annavad hollandlased Eesti kaitseväele kuus eriotstarbelist tanki: kaks naastetanki, kaks pioneeritanki ja kaks sillatanki.

Demonstratsiooni korraldanud Hollandi 43. mehhaniseeritud brigaadi 44. pataljoni kaitseväelased osalevad Scoutspataljoni talvelaagris keskpolügoonil kuni 17. veebruarini. Samuti osalevad hollandlased jalaväe lahingumasinatega 24. veebruaril Eesti Vabariigi 97. aastapäevale pühendatud paraadil Narvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles