Haridusfoorumil jagati mõtteid eestlaste väärtustest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusfoorum “Õpetaja – väärtuste looja, kandja ja edasiandja”.
Haridusfoorum “Õpetaja – väärtuste looja, kandja ja edasiandja”. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna toimus Sõmeru keskusehoones haridusfoorum “Õpetaja – väärtuste looja, kandja ja edasiandja”.

Eesti Õpetaja Autähise toimkonna algatatud haridusfoorumi eesmärk oli senisest enam teadvustada ühiskonnas õpetaja vastutusrikast ametit ning rääkida lahti, mis õieti on „väärtused“ ja „väärtushinnangud“.

Ettekannetes kumas läbi ka see, milline on üldse eestlastle väärtused ja millise ühiskonna peegel on noored, kellega õpetajad igapäevases töös tegelevad.

Näiteks Eesti Lastevanemate Liidu haridus- ja teadusnõuniku Ivar Tröneri ettekandest selgus, et kuigi eestlaste jaoks on haridus kui väärtus alati väga tähtsal kohal olnud, ei nähta selles mitte võimalust ennast arendada, vaid võimalust saada hea töö ja sissetulek. Eestlased ka tutvustavad end lähtuvalt oma tööpositsioonist ja mitte huvidest, viimane on omane aga paljudele teistele rahvustele.

Siseminister Marko Pomerants tõi aga välja, et turvalisus algabki väärtustest. „Kui noorel inimesel pole tööd ja tema ainsaks elatusallikaks on kuritegelikul teel teenitud tulu, siis räägime juba tagajärgedest. Mis tähendab, et koolitee on selleks katkenud ja väärtushinnanguid on juba raskem mõjutada,“ ütles ta.


Ettekandjate seas oli veel loomapsühholoog Aleksei Turovski, ajakirjanik Sulev Oll, Tallinna Kaarli koguduse abiõpetaja Jaak Aus ja Haljala gümnaasiumi õpetaja Egon Mets.

Päeva lõpus esines Koit Toome kontserdiga “Sügav kummardus õpetajale”.

Loe artiklit haridusfoorumist reedesest Virumaa Teatajast
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles