Terviseprojektid saavad toetust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

1. novembril sulgus taotlusvoor meetmes "Tervislike valikute ja eluviiside soodustamine." SA Innovesse esitati 67 projektitaotlust kogusummas 11 856 593 krooni, välja on võimalik jagada kuni 10 miljonit krooni Euroopa Sotsiaalfondi ja riigieelarve toetusraha.
 

Taotlusi võisid esitada kohalikud omavalitsused ja maavalitsused. Vähemalt kaks taotlust esitati igast maakonnast. Kõige rohkem laekus taotlusi Raplamaalt - 9, järgnes Lääne-Virumaa 7 taotlusega.

Toetusraha jagub kõigile maakondadele, sest vooru eelarve on jaotatud maakondade lõikes tööealise elanikkonna osakaalu ja terviseseisundi järgi. Toetussummad maakonna kohta jäävad 500 tuhande ja 1,5 miljoni krooni vahele.

Toetuse andmise eesmärgiks on töötuse ja mitteaktiivsuse ennetamine, et vähendada
tervislikel põhjustel tööturult väljalangemist.

Vooru raames toetatakse terviseteadlikkust tõstvaid ja tervislikke eluviise soodustavaid tegevusi, tervise tegevuskavade koostamist ning töökohal vaimse tervise edendamisele suunatud projekte.

Samuti saab raha taotleda tööealistele sõltuvushäiretega inimestele ja nende lähedastele toetavate teenuste vajaduste hindamise ja arendamise jaoks ning
HIV positiivsete tööturule naasmise või seal püsimise toetuseks.

Projektitaotlusi hakkavad hindama sõltumatud eksperdid, kelle hinnangute põhjal moodustatakse paremusjärjestus. Toetuse saajad selguvad hiljemalt 25. jaanuariks 2011.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles