Valmisid raamatud Ida-Virumaa kaitsealustest objektidest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Ida-Virumaa põlispuud, kivimürakad ja salapärased veed"
"Ida-Virumaa põlispuud, kivimürakad ja salapärased veed" Foto: Keskkonnaamet

Keskkonnaameti eestvedamisel valmisid rohkete fotodega illustreeritud raamatud "Ida-Virumaa kaitstavad liigid", "Ida-Virumaa põlispuud, kivimürakad ja salapärased veed" ning Selisoo voldik. Raamatud ja voldik on nii eesti kui vene keeles ja mõeldud teabeallikaks eri vanuses loodushuvilistele ning abimeheks loodusgiididele ja retkejuhtidele.

Raamat "Ida-Virumaa kaitsealused liigid" annab ülevaate Ida-Virumaa kaitsealustest taime-, seene- ja loomaliikidest, nende esinemise sagedusest ja ohustatusest.

Raamatus on käsitletud nii haruldasemaid ja erilisi, kui ka laiemalt levinud ja inimestele paremini tuntud liike. Kokku on raamatus kirjeldatud 106 liiki. Raamatu koostaja on Tiit Leito.

Raamat "Ida-Virumaa põlispuud, kivimürakad ja salapärased veed" annab ülevaate Ida-Virumaa 48 kaitstavast ja tähelepanuväärsest üksikobjektist, mis on rühmitatud iseloomu järgi: rändrahnud, põlispuud, vesi ja kurisud (neeluaugud).

Objektidega seotud rahvapärimused ja legendid lisavad neile lisaks teaduslikule ja esteetilisele väärtusele ka ajaloolis-kultuurilist väärtust. Raamatu koostajad on Tiit Leito ja Ingrid Kuligina.

Selisoo õpperaja voldik tutvustab Selisoo Natura 2000 loodusala väärtusi - laukaraba, siirdesoo- ja rabametsi. Raamatud ja voldikud jagatakse Ida-Virumaa koolidele, keskkonnahariduskeskustele ja looduskaitse korraldamisega seotud asutustele.

Raamatute ja voldiku tootmist rahastas SA KIK.

Trükised on kättesaadavad Keskkonnaameti kodulehelt http://www.keskkonnaamet.ee/index.php?id=11071

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles