Virumaa Teataja nimetas oma pressisõbraks Einar Vallbaumi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Einar Vallbaum.
Einar Vallbaum. Foto: Aarne Mäe

Virumaa Teataja ajakirjanikud nimetasid tänavuseks pressisõbraks riigikogu liikme Einar Vallbaumi, kes käis pressiga juba siis hästi läbi, kui ta veel Lääne-Viru maavanem oli, ning on alati avatud ka nüüd.

Vallbaum ei ütle kunagi kommentaaridest ära ning on ajakirjanikele ja seeläbi avalikkusele kättesaadav, samuti on ta tänuväärne infoallikas.

Tema otsekohesed ja sageli ebatraditsioonilised väljaütlemised kuuluvad ajakirjanduse pärlikaussi, et mitte öelda – kullafondi.

“Oleme oma pressisõpra valides viimastel aastatel küll ametnikke ja poliitikuid vältinud, kuid selle vältimisega oleme jõudnud sinnani, et neid meie listis peaaegu polegi,” ütles Virumaa Teataja peatoimetaja Aarne Mäe. “Samas võiks ka paljud teised poliitikud ja ametnikud Vallbaumi vabast ja vahetust suhtlemisest eeskuju võtta.”

Pressisõbra tiitlile pretendeeris veel hulk toredaid inimesi. Üheks tõsiseltvõetavaks kandidaadiks oli Vao varjupaigataotlejate keskuse perenaine Jana Selesneva, kes meedia ülisuure tähelepanu juures jäi alati vastutulelikuks ja kannatlikuks ning püüdis ajakirjanikke ja varjupaigataotlejaid jõudumööda ikka kokku viia või teemasid vahendada.

Pressivaenlase tiitel kaaluti anda Tamsalu koolijuhile ja endisele volikogu esimehele Vardo Arusaarele, kes on tõrjunud ajakirjandust ning olnud suhtlemises üsna ebaviisakas. Ometi otsustas toimetus selle negatiivse tiitli välja andmata jätta.

Pressisõber saab auhinnaks Riho Hüti klaastaiese kui läbipaistvuse sümboli, mis antakse üle Lääne-Viru aasta teo tänuüritusel jaanuaris.

Läinud aastal kuulutasime pressisõbraks Kaido Höövelsoni (Baruto), aasta varem Rakvere teatri, enne seda Rakvere kirikuõpetaja Tauno Toompuu, Sõmeru vallavanema Peep Vassiljevi ja veel varem korvpallitreeneri Andres Sõbra.

Pressivaenlast pole mitu viimast aastat välja kuulutatud, sest enamasti suheldakse kohaliku ajakirjandusega ja selle kaudu ka siinse rahvaga kenasti.

“Vahel tuleb küll ette, et allikas lihtsalt sõimab ajakirjaniku läbi, kuid mõni hetk hiljem ta vabandab ja ollakse sõbrad edasi,” lausus Aarne Mäe.

“Üldiselt oleme oma allikatega siiani ikkagi hästi läbi saanud nii enne kui pärast artikli ilmumist,” lisas ta, tänades Virumaa Teataja nimel avaliku elu tegelasi ja kõiki teisi, kes on kohalikku pressi sõbralikult suhtunud, ning soovides meeldivat koostööd edaspidi nendegagi, kellega seda varem ei ole tehtud.

Traditsiooniliselt kuulutavad aasta lõpus oma pressisõbra ja -vaenlase välja paljud Eesti väljaanded, sealhulgas Eesti Ajalehtede Liit (EALL), kes nimetas sõbraks Lääne-Virumaalt pärit politseijuhi Elmar Vaheri ja vaenlaseks skandaalse ärimehe Rein Kilgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles