Lumerohkus valmistab omavalitsustele peavalu

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesahk.
Lumesahk. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Viru-Nigula abivallavanem Guido Reimer ütles neljapäeval, et mitu päeva kestnud tuisu tõttu on elu päris keeruliseks muutunud.

“Lund on palju, tuiskab ja sajab pidevalt juurde, meil ei ole aga võimalik masinaid ööpäev läbi töös hoida,” rääkis Reimer. Teed aetakse puhtaks kaks korda päevas. “Koolibuss on küll ilusti liikuma pääsenud ning ka inimesed tööle jõudnud. Püüame teed ikka lahti hoida,” kinnitas Reimer. Ette on tulnud sedagi, et inimesed on lumes kinni olnud ning pole liikuma pääsenud. Kolmapäevalgi seisid autod kinni keset riigile kuuluvat Mahu teed.

Reimeri sõnul toovad tuisused ja lumised ilmad omavalitsusele suuri lisakulusid. “Juba eelmise talve lumekoristustööd ajasid eelarve lõhki,” tõdes Reimer ja lisas selgituseks, et Viru-Nigulas on teehoolduslepingud sõlmitud nii, et tasu makstakse reaalsete lumekoristustööde eest.

Laekvere vallavanem Aarne Laas rääkis, et neil on vähemalt suuremad teed korralikult lahti aetud ja kaebusi ei ole valda tulnud. “Muidugi, inimesed on ikka leplikud ja saavad aru, et sahk igale poole korraga ei jõua,” ütles vallavanem.

Aarne Laas oli samal arvamusel, et mida kauem sajab ja mida rohkem lund, seda kallimaks selle lükkamine vallale läheb, sest lepingute järgi makstakse lumekoristuse eest tunnitasu.

Haljala vallavanem Leo Aadel ütles, et kolmapäeval ja neljapäeval oli neil lumelükkamisega valla teedel probleeme: “Oleme saanud pahaseid meile ja telefonikõnesid mõne teelõigu kohta, mida väidetavalt ei ole juba mitu päeva lahti aetud.”

Aadeli sõnul on lepingud teenusepakkujatega juba aegsasti sõlmitud, mistõttu probleemid tulid mõnevõrra üllatuslikult.

Seepärast on kavas lumekoristajatega kindlasti rääkida ning loodetavasti saab edaspidi vältida olukorda, et tee on pikemat aega läbimatu. Vallavanem täpsustas, et kaebused on tulnud Varangu ja Aaspere piirkonnast ning puudutavad siiski üksikuid teid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles