Lumerohkus raskendab prügivedajate tööd

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügivedu.
Prügivedu. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ragn Sellsi Ida regiooni juht Merike Mägi rääkis, et lumerohkuse ja keeruliste teeolude tõttu on jäätmevedu raskendatud eelkõige külateedel ja Rakvere linnas majade vahel, näiteks vallimäe taga eramajade piirkonnas, samuti on keeruline teenindada Vene tänava piirkonda, Tallinna tänava ja raudtee vahelist ala ning Linnuriiki.

Lumeoludest tingituna jääb valdades päevas teenindamata 5-10% klientidest. Rakvere linnas jääb ligipääsu puudumise tõttu päevas prügi vedamata kolmel kuni viiel kliendil.

“Kliente, kelle teenindamine pole seoses lumeoludega osutunud võimalikuks, teenindame kas järgmisel graafikujärgsel tühjenduspäeval või võimaluse korral ka varem. Linnas ja alevikes toimuvad veod tihedamalt ning saame klientide soovidele kiiremini reageerida,” selgitas Mägi.

Ragn Sells palub klientidel hoida konteinerite ümbrus võimalikult lumevaba, et tagada neile ligipääs. Konteinerite pealt ja ümbert tuleb lumi ära lükata nii, et neid oleks võimalik tühjendada ja hiljem takistusteta tagasi asetada.

Ühtlasi palub ettevõte jälgida, et katuste puhastamisel lumest ei kuhjataks lund konteineritele. Kogumisvahendi ümber peab olema vähemalt üks meeter vaba ruumi.

Ka soovitatakse panna jäätmed kogumisvahendisse kilekottidesse pakitult, mitte pressida prügi tugevalt konteinerisse kinni, et ära hoida jäätmete konteinerisse kinnikülmumine.

Konteineri juurde viiv tee tuleb võimalikult põhjani puhtaks lükata. Ligipääsutee laius peab olema vähemalt kolm meetrit. Lisaks jäätmeveoki laiusele on vajalik ka veidi ruumi autojuhi liikumiseks. Lahti tuleb rookida ka veoki ümberkeeramiseks vajalik ala.

Sõiduautode parkimisel palub Ragn Sells arvesse võtta konteinerile ligipääsuks vajaliku ala jätmist nii, et oleks tagatud lähedusse pargitud sõiduauto turvalisus ning tühjendamise võimalikkus.

Lukustatava konteineri puhul peaks hooldama kogumisvahendi lukku – seda sulatama, kuivatama, õlitama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles