Juhtkiri: Kivid kapsaaeda

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumi.
Lumi. Foto: Lugeja foto

Läinud nädal tõi katustele kogunenud lume tõttu kaks ränka õnnetust, kuid asjaomased ametkonnad ei näidanud üles just kõige suuremat reageerimisaktiivsust, seda eriti esimese ja paraku ka traagilisema õnnetuse puhul.


Eelmisel reedel väitsid nii tööinspektsiooni kui politsei esindajad pea ühest suust, et Viru-Jaagupis toimunud õnnetust uurima ei hakata, sest tegemist on lihtsalt õnnetu juhtumiga ning midagi kriminaalset asjas ei ole. Ja kuna mehel, kes just sel ajal ehk reedel siit ilmast lahkus, polnud ka töölepingut, siis ei saavatki tööinspektsioon üldse midagi uurida.


Kas tõesti peab inimene surema selleks, et ametkonnad jalad kõhu alt välja võtaks ja liigutama hakkaks? Pühapäeval, mil Tapal lumi noorele naisele kaela kukkus, algatati menetlus küll kiiresti.
Inimese elu ei ole Eesti vabariigis tuhkagi väärt, kui nii politsei kui ka tööinspektsioon sellesse nii kergekäeliselt suhtuvad. Ennekõike tööinspektsioon peaks asja väga põhjalikult uurima ja kõik tagamaad välja tooma, ning eeskätt mitte selleks, et kedagi ilmtingimata karistada, vaid selleks, et taolised kurvad asjad tulevikus juhtuda ei saaks.

On ime, et Rakveres lume tõttu veel midagi tõsisemat ei ole juhtunud, sest järelevalvet Rakveres praktiliselt pole ja lund ning purikaid, mis iga hetk võivad katustelt alla sadada, on väga paljudes kohtades. Karta on, et enne jalgu kõhu alt välja ei veetagi, kui mõni tõsisem õnnetus tabab. Siis on aga paraku juba pöördumatult hilja.


Kivi tuleb visata ka kannatanute kapsaaeda. Öeldakse, et õnnetus ei hüüa tulles. Hüüab küll! Seda nimetatakse ennetustööks, mida päästeteenistus ja tehnilise järelevalve amet on piisavalt teinud. Hoiatati ju enne sulailmade saabumist, et lumi muutub katustel mitu korda raskemaks ja võib palju pahandust põhjustada.


Paraku aga arvab osa, et temaga midagi ei juhtu. Vähe sellest. On inimesi, kelle käsi tõuseb turvalintide lõhkumiseks või varguseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles