Juhtkiri: Meie medalivõit

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Nurmsalu Otepääl pärast esimest medalivõitu.
Kaarel Nurmsalu Otepääl pärast esimest medalivõitu. Foto: Liis Treimann / Postimees

Neljapäeval alanud maailmameistrivõistlused Otepääl juunioride ja kuni 23aastaste murdmasuusatamises, kahevõistluses ja suusahüpetes on suurim tippspordivõistlus, mis Eestis kunagi peetud. Seal osaleb 700 maailma parimat noorsportlast kokku 38 riigist, sealhulgas 36 Eesti tulevikulootust.


Eile saavutas juunioride tugevas konkurentsis kolmanda koha Tamsalu 19aastane kahevõistleja Kaarel Nurmsalu, see oli Eesti­le esimene medal. Virulased ja kogu Eesti võis rõõmustada - meie mees pjedestaalil.


Saavutus on seda hinnalisem, et kahevõistluse juunioride maailmameistrivõistlustel võitis viimati medali Ago Markvardt enam kui kakskümmend aastat tagasi. 1988. aastal toimunud Calgary olümpiamängudel elas vist iga eestlane, kes natukenegi spordi vastu huvi tunneb, kaasa Allar Levandi pronksivõidule kahevõistluses. Vahepeal on olnud aga üsna pikk periood, mil kahevõistlus on tagaplaanile jäänud ja uut põlvkonda tegijaid pole peale tulnud. Aga nüüd võime hõisata, kahevõistlus on tagasi!
Edu aluseks on hea meeskonnatöö, mida Eesti Suusaliidu kahevõistluse osakonna treenerid ja juhid juba aastaid teevad. Kaarli kõrval on treenimas teisigi noori lootustandvaid suusatajaid. Jääb vaid loota, et tänavu viimast aastat juunioride klassis võistlev Kaarel Nurmsalu teeb edaspidi häid starte ka täiskasvanute hulgas, trügib tippu.

Hiljuti toimus Otepääl MK-etapp murdmaasuusatamises, mida Eesti on korraldanud juba aastaid ja sellega hästi hakkama saanud.
Pole võimatu, et kunagi on Eesti valmis organiseerima ka täiskasvanute suusatamise maailmameistrivõistlusi. Taolised võistlused annavad eestlastele, kes on vaieldamatult suusarahvas, võimaluse omal maal omadele kaasa elada.


Meie rahva suusaarmastust näitab arvukas osavõtt igatalvisest maratonide sarjast, kus panevad end proovile tuhanded sõitjad. Üks neist, Viru maraton, saab teoks juba eeloleval pühapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles