Ida-Virumaa töökoha loomise toetust kasutab järjest rohkem firmasid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käesoleva aasta mais jõustunud Ida-Virumaa töökoha loomise toetust kasutab praeguseks üks Jõhvi mittetulundusühing (MTÜ) ja üks Narva õmblusfirma, peagi lisandub veel üks Narva ettevõte. Foto on illustratiivne.
Käesoleva aasta mais jõustunud Ida-Virumaa töökoha loomise toetust kasutab praeguseks üks Jõhvi mittetulundusühing (MTÜ) ja üks Narva õmblusfirma, peagi lisandub veel üks Narva ettevõte. Foto on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

Käesoleva aasta mais jõustunud Ida-Virumaa töökoha loomise toetust kasutab praeguseks üks Jõhvi mittetulundusühing (MTÜ) ja üks Narva õmblusfirma, peagi lisandub veel üks Narva ettevõte.

Töökoha loomise toetust, mis kompenseerib vähemalt 20 inimest palganud ettevõttele poole töötaja palgast, kasutab praeguse seisuga MTÜ Sotsiaalse Kohanemise Tugikeskus ja Narva õmblusfirma Palladaplus OÜ, mis on palganud üle 40 inimese.

"Võib öelda, et Ida-Virumaal hakkavad asjad paranema. Oleme väga palju tööd teinud, nõustanud, värbamisõhtuid korraldanud. Saab öelda, et töökoha loomise toetus on käima läinud ja firmad värbavad," ütles töötukassa Ida-Virumaa osakonna juhataja Anneki Teelahk.

Teelahu sõnul lisandub peagi toetuse saajate hulka ka teine Narva õmblusfirma Junest OÜ, mis jõuab seaduses ette nähtud 20 inimest tööle võtta ilmselt septembri lõpuks. Lisaks peab töötukassa läbirääkimisi veel kahe ettevõtte ja MTÜ-ga, mis peaksid 20 inimest värbama veel tänavu sügisel.

Kui augusti alguses soovis töötukassa töökoha loomise toetusmeetmete tingimuste leevendamist, et 50-protsendiline soodustus kehtiks ka ettevõtetele, mis võtavad tööle vähemalt 10 töötajat kuus, siis praegu pole seda Teelahu sõnul enam tarvis.

"Hetkel võime isegi jääda 20 töötaja piiri juurde, kuna oleme näinud, et see asi on tööle hakanud. August oli hinnangute andmiseks liiga vara," märkis Teelahk, lisades, et siiski nõuab töötajate värbamine nii töötukassalt kui ka ettevõtetelt palju pingutust ja suurt eeltööd.

Statistikaameti andmetel oli Ida-Virumaa töötuse määr tänavu märtsis pärast mitmeid koondamisi 12,4 protsenti. Seevastu augustiks oli töötuse määr langenud 9,9 protsendile.

Valitsus kinnitas aprilli lõpus eelnõu, millega kehtestati Ida-Virumaa tööhõive probleemide lahendamiseks töökoha loomise toetus, mille suurus on 50 protsenti töötaja töötasust ja mida makstakse 12 kuu jooksul.

Toetuse maksmise eesmärk on soodustada töökohtade loomist Ida-Viru maakonda, kus on kõrgeim tööpuudus Eestis.

Toetuse ülempiir on kahekordne töötasu alammäär, mis on tänavu tunnitasu eest 5,08 eurot ja kuutasu eest 860 eurot. Järgmisel aastal on vastavad alammäärad 5,56 ja 940 eurot.

Töökoha loomise toetuse plaanitud kulu tänavu on 400 000 eurot ja järgmisel aastal 2,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles