Juhtkiri: Korter mõne kuupalga eest

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Tamsalu vallas Sääse alevikus on võimalik muretseda endale korter mõne tuhande euro eest. Nii võib praktiliselt osta korteri mõne keskmise kuupalga eest.


Mõne aja tagune kinnisvaramulli lõhkemise pauk oli sedavõrd põrutav, et tõi ka kõige lennukamad optimistid maa peale tagasi. Ja korterihinnad, mis ka agulites hakkasid lähenema põhjanaabrite pealinna Helsingi korterite hindadele, kukkusid vähemalt kümne aasta tagusesse aega, kui kortermajade kitsukestel tubadel veel kinnisvaramulli tohutut õhurõhku sees polnud. Tegelikult on ju ka õhul hind. Kuid mitte hingehind. Ekspertide hinnangul ei ole kinnisvarahindade tõusu oodata veel lähiajalgi.

Omaette kategooria moodustavad aga endiste kolhoosikeskuste ning suletud või pankrotistunud suurte ettevõtete ümber koondunud kortermajade piirkonnad. Kui pole tööd, siis pole ka mingit põhjust neis asulates elada. Enamik endiseid elanikke on läinud mujale Eestisse või välismaale tööd ja õnne otsima.

Ja väga raske on neil vähestel, kes on jäänud mõnda pooltühja karpmajja elama. Sellistest korteritest ei ole võimalik lahti saada ka võileivahinnaga müües. Enamasti on need korterid ja majad üsna kehvas seisus, millega kaasnevad ka kõrged kütte- ja kommunaalkulud.

Paljudel juhtudel jäetaksegi sellised korterid lihtsalt maha ja kommunaalettevõttele hakkab tiksuma võlg.

Sääse-suguste väikeste piirkondadega, eeskätt Ida-Virumaal, on teada juhtumeid, kus korterid müüakse väikse hinna eest Tallinnast tulevatele eluheidikutele, kelle kas sugulased on jalust ära saatnud või on nad suutnud ise oma pealinna eluaseme maha müüa. Paraku ei ole nad võimelised ka odavalt saadud korterit ülal pidama.

Kõige mõistlikum oleks püüda vähesed elanikud nendest majadest mujale ümber kolida ja getostumise vältimiseks need hooned lammutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles