Kohtla-Järve vähendab gümnaasiumide arvu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Artur Sadovski

Kohtla-Järve linnavolikogu otsustas 30. märtsil teha muudatusi linna gümnaasiumivõrgus – kui praegu on linnas seitse gümnaasiumi, siis alates 2013. aastast jääb linna üksnes kolm gümnaasiumi.

Kohtla-Järve linnavolikogu tugines oma otsuses Eesti Hariduse Infosüsteemi andmetele, mille kohaselt linna gümnaasiumiklasside täituvus on olnud viimase kolme aasta jooksul riigi keskmisest väiksem ja õpilaste arv on lähiaastatel jätkuvalt langemas.

Lisaks kahanevale õpilaste arvule pani Kohtla-Järve linnajuhte gümnaasiumide arvu vähendama kvalifikatsioonile vastavate õpetajate nappus. Selleks, et tagada 60% õppeainete õpetamine eesti keeles, peetakse mõistlikuks gümnaasiumiõpilaste ja pedagoogilise kaadri keskendumist vähematesse gümnaasiumidesse.

Aastaks 2013 jäävad Kohtla-Järvele kolm gümnaasiumi: eesti õppekeelega Järve gümnaasium ning vene õppekeelega Järve vene gümnaasium ja Ahtme gümnaasium. Kesklinna, Slaavi, Tammiku ja Ühisgümnaasium muutuvad põhikoolideks, seal tuleval sügisel kümnendaid klasse enam ei avata, kuid praegused gümnasistid saavad oma õpingud lõpetada.

“Teeb rõõmu, et suurematest linnadest vähemalt osa suhtub tõsiselt oma koolivõrgu arendamisse,” ütles haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas.

"Ajal, kui Tallinn ja Narva lasevad asjal isevoolu minna, pingutavad Kohtla-Järve ja Sillamäe selle nimel, et võimaldada oma lastele korralik eestikeelne gümnaasiumiharidus. Riik peaks neid ka edaspidi selles toeta ma. Eriti tähelepanuväärne on Kohtla-Järve valmidus tugevdada väiksemate gümnaasiumiosade liitmisel eestikeelset õpet ja pakkuda õpilastele valitud õpetajatekaadri ja paremate õppevahendite toel kõige paremat.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles