Juhtkiri: Keskerakonna kõikuvad toolid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna sümboolika.
Keskerakonna sümboolika. Foto: Internet

Keskerakonnastunud vallajuhte tekkis vahepal kaunikesti palju, sest nõndanimetatud katuserahade saamine sõltus paljuski sellest, millisesse erakonda kuuluti. Kui erakonnas olemisest polnud enam kasu, hakkasid omavalitsusjuhid sealt ükshaaval ka välja astuma.


Nüüd, kui keskerakond on paaria rollis, võib erakonnale seetõttu peaaegu et rahvaliidu saatust ennustada. Suure tõenäosusega lükatakse viimasedki sellesse parteisse kuulujad mitmel pool koalitsioonist välja ja vallavanema kohalt minema, nagu näitas ka Väike-Maarjas juhtunu.
Endisel Väike-Maarja keskerakondlasest vallavanemal Urmas Tammel on sellevõrra samuti raskem, et ta on juba olnud mitmes parteis ning uut üleminekut on tõsiseltvõetavust säilitades raske korraldada.
Rakvere vallavanem Aivar Aruja pages keskerakonnast targu juba ise ja Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg kuulub küll keskerakonda, kuid tema “varjab” oma erakondlikku kuuluvust valimisliidu taha.

Virumaa Teataja ootab huviga, milline saatus ootab aga Vinni vallavanemat Toomas Väinastet, kes juba on endale võtnud poliitilise vastutuse kehvade valimistulemuste eest ning seetõttu astunud tagasi keskerakonna piirkonnajuhi kohalt. Erakonnast ta aga oma sõnul lahkuda ei kavatse.
Kuna Vinni vallas on koalitsiooni ülekaal üsna habras, võib keskerakonna ootamatut nadi seisu arvestades karta, et pärast Urmas Tamme jõuab vallajuhtide rookimine ka Toomas Väinasteni.
Poliitiline kemplemine on kõigi osapoolte ja ka kõrvaltvaatajate jaoks üsna ebameeldiv. Virumaa Teataja ootaks omavalitsuste juhtidelt ja volikogudelt rohkem riigimehelikkust ja tarkust ning   koostöös tegutsemist omavalitsuste jaoks olulistele tegelikele probleemidele lahenduste otsimisel.
Erakondlik kisklemine võimu nimel neile protsessidele enamasti kaasa ei aita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles