Lõpukell kuulutab eksamite algust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Sel nädalal kõlab koolides viimast korda koolikell abiturientidele. Kadrina keskkoolis toimus tutipäevaaktus kooli 51. lennule eile. “Tulles siia saali nende põnnidega koos, mõtlesite kindlasti ajale 12 aastat tagasi, kui olite teises rollis. Te olite siis ka tähtsad, aga täna olete veel tähtsamad,” rääkis kooli direktor Arvo Pani. “Iga lend on eriline, erilised olete ka teie,” kinnitas ta.

Lustakal aktusel olid XI klassi õpilased välja mõelnud eksami, mis “päris eksamitest veel raskemgi”. Nii pidid parimad keemikud joonistama, geograafid keemiaülesandeid tegema, eesti keele tundjad kaarti tundma, sportlased emakeeles hiilgama ja kunstihuvilised aeroobikat tegema. Lõpetajad omalt poolt olid kokku pannud videoesitluse möödunud kooliajast ning õpetajate ja  kaasõpilaste öeldud “pärlitest”. Pärast aktust istutasid lõpetajad oma lennu puu nende kõrvale, mida eelnevatel aastatel on mulda pannud nüüdseks juba kooli vilistlased.

Esmaspäeval seisab kõigil keskkoolilõpetajatel ees aga esimene suur jõuproov. Küpsuskirjandit asub Lääne-Virumaal kirjutama 561 lõpetajat, neist 25 varem lõpetanut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles