Politsei: seenelise varustus peaks võimaldama ööseks metsa jääda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seened.
Seened. Foto: Laura Tehvan

Politsei soovitab metsa seenele minnes lähtuda põhimõttest ja eeldusest, et metsa tuleb ööseks jääda, sest see aitab paremini hinnata, mida kaasa võtta.

"Teavitage alati lähedasi või naabreid kuhu plaanite minna ja millal tagasi tulla," teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja. "Riietuge vastavalt ilmastikule ning kandke võimalikult erksavärvilisi riideid, võtke kaasa laetud akuga mobiiltelefon ning pange see suletavasse taskusse või nööriga kaela, kust see kaduma ei lähe. Võtke kaasa pisut sööki, jooki, taskulamp ja tikud. Kui kasutate ravimeid, võtke kaasa ravimid."

Metsa eksides peaks kutsuma abi telefonil 112. "Abi kutsumiseks ei pea olema kõneaega, sest hädaabinumbrile helistamine on tasuta," sõnas pressiesindaja. "Kui telefon näitab, et levi ei ole, eemaldage telefonist SIM-kaart. Sellisel juhul otsib telefon lähimat kõneoperaatorit."

"Kui olete väsinud või ei tunne ennast hästi, ärge liikuge metsas pikemalt ringi," rääkis ta. "Istuge lagedamale alale, siis on ka otsijatel teid kergem leida. Püüdke leida metsas kindel suund ja liikuge selle järgi. Kindlat suunda hoides jõuate kas asustuseni või inimtekkeliste rajatisteni, kust saate täiendavat abi või kust on teid lihtsam leida."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles