Viie kooli lapsed esinesid laulu- ja tantsupäeval Viru-Nigula rahva rõõmuks

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VUPSS ühenduse koolide laulu- ja tantsupäev Viru-Nigulas. Rongkäik.
VUPSS ühenduse koolide laulu- ja tantsupäev Viru-Nigulas. Rongkäik. Foto: Grete Salk

Laupäeval toimus Viru-Nigulas piirkonna väikeste koolide ühenduse, mida koolide esitähtede järgi hellitavalt VUPSSiks kutsutakse, laulu- ja tantsupäev, kus esines umbes 300 last.


Üles astusid VUPSSi koolide (Vasta, Uhtna, Põlula, Sõmeru, Sonda) ning rahvamajade juures tegutsevate ringide noored lauljad, tantsijad ja pillimängijad.

Üritus algas rongkäiguga ,kus osalejad koolid olid järjestatud tähestikulises järjekorras, spordihoone juurest pastoraadi parki, saatjaks Aseri puhkpilliorkester. Pikk ja lõbus rongkäik pakkus suure elamuse pealtvaatajatele, keda oli korraldajate hinnangul kogunenud üllatavalt palju.

Peol esitati lugusid noorte laulu- ja tantsupeo mudilaskooride, poistekooride, lastekooride ja ühendkooride repertuaarist, samuti mitmeid eestimaised tantsupalasid.

Muu hulgas tantsiti näiteks kõigile tuttavat kaerajaani ning “Oige ja vasembat”, kõlasid “Põhjamaa”, “Virumaa laul”, “Kodulaul” ja paljud teised.
Kollektiivide juhendajad olid Vastalt Maret ja Grete Salk ning Lende Saluvee, Uhtnast Elina Peri ja Sirje Rebane, Põlulast Merje Kallip, Sondast Maret Salk ja Riia Lemberg, Sõmerult Jaanika Bobõlski ja Aili Pung.

Tänapäevase piirkondliku laste laulupidude traditsiooni kutsus ellu Elle Pajula Aluverest juba 1977. aastal.

Vasta kooli huvijuht Grete Salk ütles, et kaks aastat tagasi toimus eelmine VUPSSi laulu- ja tantsupäev.
“Sellest ajast saati on tehtud ettevalmistusi hiljuti toimunud peoks. Laul ja tants on meie koolide seas populaarsed, seega olid noored ise aktiivsed ja innustunud ning koostöö toimis edukalt,” rääkis ta.

Laste laulu- ja tantsupäev oli üks ettevõtmine Viru-Nigula Hariduse Seltsi poolt 7. mail korraldatud nigulapäevast. Päeva esimeses pooles toimus kevadlaat, kus pakuti ka meelelahutuslikku programmi, laulu- ja tantsupeole järgnes simman, kus musitseerisid Viru-Nigula Mehed.

Ürituse kordaminekule aitas kaasa ilus päikesepaisteline ilm.

Viru-Nigula Hariduse Selts taotles nigulapäeva ürituse korraldamiseks toetust PRIA-lt LEADER-programmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles