Riietu soojalt: nädalavahetusel on oodata kuni 10 miinuskraadi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui lumememme nina härma kipub minema, on selge, et väljas on päris krõbe külm.
Kui lumememme nina härma kipub minema, on selge, et väljas on päris krõbe külm. Foto: Arvet Mägi

Sel nädalavahetusel läheb ilm külmemaks ning ilmateenistuse andmetel on oodata kuni 10 miinuskraadi, seetõttu soovitab kiirabi inimestel soojalt riietuda.

"Nädalavahetuse ilm ei ole Eesti kliimas elavatele inimestele kuidagi ohtlik ja mingeid eraldi ettevalmistusi ei nõua, kuid tuleks järgida talvise riietumise reegleid. Võibolla lapsevanemad tuletaks oma lastele meelde, et sellise ilmaga on lastel ja noortel ka müts, sall ja kindad siiski kohustuslik riietuselement," ütles Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas BNS-ile.

Alajahtumisega tegeleb kiirabi aasta ringi ja suur külm seda sageli otseselt ei mõjuta. "Alajahtumise sagedasemad põhjused on alkoholijoobes tänavale jäämine ja haigushoog või trauma, mis on üksi elavat inimest ootamatult tabanud, ning seetõttu ei ole ta võimeline tuba kütma või riideid selga või peale panema. Sageli kaasneb mõlemal juhul eritiste tõttu keha märgumine, mis kiirendab alajahtumist. Arusaadavalt on protsess seda kiirem, mida külmem on keskkond," rääkis Adlas.

"Nii et ka eeloleval nädalavahetusel peaks näiteks peole minnes hoidma sõpradel silma peal ja mitte jätma väsinud kaaslast õue üksi puhkama," lisas Adlas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles