Triibulised tomatid ja valged kurgid või tuttavad maitsed ning värvid?

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kullengal asuva Krooni talu peremehele Tarmo Keskülale oli taimekasvatus algul hobi, nüüd pakub ta oma “kasvandikke” ka klientidele.
Kullengal asuva Krooni talu peremehele Tarmo Keskülale oli taimekasvatus algul hobi, nüüd pakub ta oma “kasvandikke” ka klientidele. Foto: 3 X Marianne Loorents

Hobiaednikel on kiired päevad – on ülim aeg oma kasvumaja täita tomatitega ning amplid ja rõdukastid lilledega. Kes eelistab vanu tuntud sorte, kes katsetab uusi. Kas olete näiteks kuulnud midagi ogamelonist või madukurgist?

Aastaid Rakvere turul omakasvatatud köögivilja- ja lilletaimi müüv Koit Kalmus ütleb, et nooremad inimesed kipuvad küsima uusi sorte ja tahavad katsetada, vanemad kunded aga armastavad taimi, mida nad juba aastaid tunnevad.

Tomatitest lähevad tema sõnul hästi kaubaks Eestis aretatud madal “Mato”, kõrgem “Malle” ja “Härja süda”. “Nooremad küsivad ka kirsstomatit, minu enda lemmik on punaseviljaline “Gardener’s Delight”,” märgib Koit Kalmus. “Kurgi puhul katsetatakse küll uusi sorte, sest vanad ei ole isetolmlevad.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles