Eripedagooge otsitakse koolidesse tikutulega

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et leida klassi ette kõik vajalikud spetsialistid, kulub koolijuhtidel pea igal kevadel hulgaliselt aega ja närve.
Et leida klassi ette kõik vajalikud spetsialistid, kulub koolijuhtidel pea igal kevadel hulgaliselt aega ja närve. Foto: Marko Saarm

Kuigi kohe on algamas suvi, ei saa mitte kõik koolijuhid varbaid südamerahuga rannaliiva lükata. Puuduvaid spetsialiste tuleb otsida ka jaanilõkke äärest.

Kõige enam vajavad maakonna suurimad koolid eripedagooge, kellele oleks kohe tööd pakkuda näiteks Haljala koolis, Rakvere gümnaasiumis ja reaal-gümnaasiumis. Haljalas kuulutati eripedagoogi leidmiseks juba teine konkurss, kuna esimene luhtus. Kooli juht Inge Laiv kõneles, et vaja on ka klassiõpetajat ja abiõpetajat, esimese puhul võib kasutada juba hirmutavana mõjuvat sõna “põud”.

Laivi sõnul on klassiõpetajate seas toimunud generatsioonivahetus ning paljud vanemaealised pedagoogid on suundunud väljateenitud puhkusele, noori pole aga peale tulnud. “Ilmselgelt on praegu auk sisse jäänud,” märkis Laiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles