Kui võtaks õige mõne kana?

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jethro-Leo Kamsil on kuu aega olnud lemmikloomadeks kanad – toitmine on tema töö.
Jethro-Leo Kamsil on kuu aega olnud lemmikloomadeks kanad – toitmine on tema töö. Foto: Maria Kams

Noor pere, kes kolis Rakvere külje all oma majja, tegi julge otsuse: nad võtsid esimest korda elus kanad. “Kui sügisel selgub, et me nende pidamisega ikka toime ei tule, saame nad mõnda tallu ära anda,” ütleb pereema Maria Kams.

Põhjuseid, miks kanad lemmikloomadeks otsustati võtta, oli Kamside perel õigupoolest kaks: esiteks sooviti süüa “päris mune” ja teiseks taheti, et lapsed kasvaks koos loomadega. Koera võtta tundus liiga keeruline, suurematest loomadest rääkimata, kanad näisid aga täiesti sobilikud.

Et majapidamises oli kanadele peavarjuks sobilik kuur olemas, oli vaja ehitada vaid aedik. Nüüd elavad pere juures oma õnnelikku kanaelu kaks kotšini kana, iludused Dolce ja Gabbana, kes on aastased ja munevad kumbki päevas ühe muna, ning lisaks neli noorkana, kes peaksid munele hakkama jaanipäeva paiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles