Tauno Toompuu pürib nooremleitnandiks

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tauno Toompuu loodab järgmise aasta kevadel saada kätte nooremleitnandi auastme.
Tauno Toompuu loodab järgmise aasta kevadel saada kätte nooremleitnandi auastme. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu jagab oma suve puhkamise ja kooliskäimise vahel, et õpingute lõppedes omandada nooremleitnandi auaste.

Praegu on Toompuul käsil staabiohvitseri sõjaline baaskursus, millest kaks nädalat on tal lahingukoolis juba läbitud ja kaks nädalat seisab augustikuus veel ees. Selle kursuse lõppedes järgneb pataljoni staabiohvitseri kursus, mis kestab kuni Kevadtormini. Kevadtorm on ühtlasi praktika eest. “Kui kõik hästi läheb, võiks saada nooremleitnandi auastme,” lausus Tauno Toompuu, kes möödunud aastal läbis sõduri baaskursuse.

Et tema sõjaaja ametikoht reservis on kaplan Kirde maakaitseringkonnas, staabi juures olev ametikoht, peaks seal tegutsema ohvitserikoolituse ettevalmistusega inimene. “See on peamine põhjus, miks ma sinna kursusele läksin,” selgitas Toompuu, kes nüüd vähegi vabamad nädalad lahingukoolis veedab ja asub sügisel põhitöö kõrvalt läbima staabiohvitseri kursust.

“Militaarvaldkonnaga tuleb üsna palju kokku puutuda.”

Kas nooremleitnandi auaste jääb õpetajale viimaseks, mille poole püüelda, sellele ta praegu ei mõtle ja teeb sammu korraga. “Kuna kursuse läbimine eeldab päris palju iseseisvat tööd, aega ja energiat, koolis kohapeal oleme vähe, ei mõtle ma väga pikalt ette. Püüan keskenduda sellele, et nooremleitnandi auaste kätte saada,” lausus Toompuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles