Kirde kaitseringkonna ajateenijad tõotasid Eesti riigile truudust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurivande andmine.
Sõdurivande andmine. Foto: Marina Loštšina

Täna ennelõunal andsid Kirde Kaitseringkonnas pidulikel rivistustel sõdurivande üle 700 ajateenija, kes alustasid ajateenistust juulis suurtükiväe-, õhutõrje- ja pioneeripataljonis ning Viru jalaväepataljonis.
 


"Täna ühinete kümnete tuhandete meestega, kes on öelnud samu sõnu enne teid. See annab tõotusele jõudu ja kindlustunnet Eesti riigile. Tundke uhkust oma riigi üle ja tundke uhkust oma vandest," ütles Tapal teenivatele ajateenijatele Kirde kaitseringkonna ülem kolonelleitnant Martin Herem.

Sõdurivande andmisega tõotavad ajateenijad jääda ustavaks demokraatlikule Eesti Vabariigile ja tema põhiseaduslikule korrale, kaitsta Eesti Vabariiki vaenlase vastu kogu oma mõistuse ja jõuga, olla valmis ohverdama oma elu isamaa eest ning pidada kinni kaitseväe distsipliinist.

"Mees annab elus kaks olulist tõotust, esimese ajateenistuses oma riigi ees ja teise oma perekonna ees. Täna andsite esimese tõotuse, lubasite kaitsta ja hoida seda maad, mis on väike ja varadelt vaene, kuid ometi on ta olnud läbi ajaloo ahvatlev maailma suurvõimudele," ütles Viru jalaväepataljoni pidulikul rivistusel pataljoni ülem major Janno Märk ja lisas, et kui pataljoni ajateenijad näitavad ennast sama heast küljest kui seni, võib Eesti riik nende peale kindel olla.

Truudusetõotusega lõppes ajateenistuse esimene etapp, ehk sõduribaaskursus, mille jooksul omandavad sõdurid rivi- ja relva kasutamise oskusi, metsas tegutsemise ja ellujäämise põhitõdesid ning edasiseks teenistuseks vajalikud baasteadmisi. Peale nädalast puhkust naasevad ajateenijad oma väeosadesse, kus algavad sõidukijuhtide ning nooremallohvitseride kursused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles