​Visside terviseandmed leiab nüüd pilve pealt

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Putko käes oleva politsei kiirusemõõtmise aparaati meenutava loomade söödaanalüsaatori nägemine võib nii mõnelgi farmi läheduses uljalt kihutaval sohvril südame alt kõhedaks võtta.
Priit Putko käes oleva politsei kiirusemõõtmise aparaati meenutava loomade söödaanalüsaatori nägemine võib nii mõnelgi farmi läheduses uljalt kihutaval sohvril südame alt kõhedaks võtta. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere Piimaühistu tegevjuht Priit Putko armastab aeg-ajalt välja öelda üht oma juhtmõtet, et pole olemas palju tööd, vaid selle tegemiseks on vähe inimesi. Tuleb tunnistada – tal on tuline õigus.

Kahtekümmet eri suuruses tootmismahuga piimaveisekasvatajat koondav Rakvere Piimaühistu areneb jõudsasti. Ühe tegevusalana edendatakse veterinaarpraksist, millega alustati peaaegu viis aastat tagasi täiesti nullist ja mis on praeguseks jõudnud arvestatavale tasemele.

Kui jätta kõrvale selle valdkonna vaieldamatult suurima mahuga tegija, Eesti maaülikooli suurloomakliinik, siis kahtlemata on Rakvere Piimaühistu piima- ja lihaveisekasvatajatele mahult üks suuremaid veterinaarteenuse pakkujaid. “Eesti maaülikoolil on teistsugune inim- ja finantsressurss, kompetents, kuna tegemist on ülikooliga, kus õpetatakse välja tulevasi veterinaararste. Nad tegelevad kõigega: hobuste, lammaste, veistega. Meie nii laia spektrit ei haara, vaid tegeleme eelkõige piima- ja lihaveistega. Aastate jooksul on õnnestunud tegevust pidevalt suurendada, mahte kasvatada ja uusi teenuseid välja arendada,” kõneles Priit Putko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles