Pensionär Bernhardilt võeti parkimiskoht (2)

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei selgitab, kas punane väikekaubik on pargitud õigesti. Kui ei, siis alustatakse väärteomenetlust.
Politsei selgitab, kas punane väikekaubik on pargitud õigesti. Kui ei, siis alustatakse väärteomenetlust. Foto: Erakogu

Pensionär Bernhard oli täna ennelõunal pahane, sest Rakveres Turu kaubamaja ees oli keegi hõivanud koha, kuhu mehe teada võivad parkida vaid invaliidid. Bernhard tegi koha hõivanud sõidukist ka pildi.

Rakvere politseijaoskonna juht Tarmo Tammiste selgitas, et viidatud parkimiskohta tohib kasutada ainult juhul, kui on olemas liikumispuudega inimese või pimedat teenindava sõiduki parkimiskaart. Oluline on, et seda ka ainult siis, kui selline kaart on väljastatud juhile endale või ta teenindab sellist inimest, kellele see on väljastatud. Parkimiskaardi vorm ja väljaandmise kord on kehtestatud sotsiaalministri määrusega ning selle väljastab kohalik omavalitsus. Teisisõnu – vastava parkimiskaardi puudumisel ei tohi viidatud kohas parkida. Paraku ei selgu fotolt, kas sõiduki juhile on väljastatud nõuetekohane parkimiskaart või ta teenindas isikut, kellele on see kaart väljastatud. Seetõttu ei ole võimalik hinnata konkreetse juhtumi puhul parkimise seaduslikkust.

Olgugi et seadus ei nõua parkimiskaardi asetamist nähtavale kohale, võiks maakonna politseijuhi sõnul seda arusaamatuste vältimiseks teha. "Oluline, et oleks näha parkimiskaardi registreerimisnumber, kehtivusaeg ja väljaandja," lisas Tammiste, kelle sõnul selgitab politsei koostöös kohaliku omavalitsusega välja konkreetse juhtumi asjaolud ja vajadusel alustatakse väärteomenetlust.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles