Rakke gümnaasiumis lõppesid suured ümberehitustööd

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakke kooli õpilased saavad nüüd treenida korralikus võimlas, seal saab korralda ka üritusi.
Rakke kooli õpilased saavad nüüd treenida korralikus võimlas, seal saab korralda ka üritusi. Foto: Meelis Meilbaum

Hiljuti lõppesid Rakke gümnaasiumis ulatuslikud remondi- ja ümberehitustööd ning nüüd saavad õpilased kasutada korralikku võimlat, lõunastada oma majas, koridorid näevad välja nagu uued ja korda on tehtud klassiruumid. Ka hoone välisilme on põhjalikult muutunud.


Rakke gümnaasiumi renoveerimine algas eelmisel suvel ning lõppes tänavu oktoobri lõpus.

Kõige ulatuslikumad tööd olid uue võimla ja sööklakompleksi ehitus. “See on suur asi, et lapsed saavad nüüd süüa oma majas, varem käisid nad lõunal lasteaias, mis võttis omajagu aega ning talvel oli ka külm, ei olnud hea, et lapsed jooksevad edasi-tagasi,” rääkis Rakke vallavanem Andrus Blok.

Sööklakompleks, mis paikneb kunagises katlamajas, sai valmis juba mullu, kuid õpilaste toitlustamisega alustati kooliaasta algusest, sest muretseda tuli veel sisustus, millele oli järjekord. Toit valmistatakse küll lasteaias, kuid tuuakse termosnõudes kooli, kus see laiali jagatakse.

Õppeaasta algusest saavad õpilased käia kehalise kasvatuse tundides ja treenida korralikus spordisaalis, mis ehitati täiesti uus. Võimla valmimine oli olulise tähtsusega aga kogu vallarahva jaoks, sest seal treenivad ka täiskasvanud ning on head võimalused võistluste läbiviimiseks.

Varem kasutati väikesemõõdulist saali, mis, nagu kogu koolimaja, valmis viiskümmend aastat tagasi ning töid tuligi alustada vana lammutamisest.

Kui tüdrukud käisid varem käsitöö tundides õpilaskodus, siis nüüd on neil oma majas kasutada nii korralik käsitöö- kui kodunduse klass, kusjuures viimast polnud enne üldse. Põhjaliku uuenduskuuri läbis ka poiste tööõpetuse klass.
Kõikides klassides on vahetatud põrandad ning seal, kus vaja, tehti veel muid töid.

Koridorides vahetati põrandad ja seinad ning laed said uue värvi, tööde käigus ehitati ümber fuajee ja uued on garderoobid.

“Välisviimistlus tehti kogu hoonel,” ütles Rakke vallavanem Andrus Blok, see tähendas nii uut värvi kui krohvimistöid.
Blok rääkis, et ehitustööd kestsid küll kaks kuud kavandatust kauem, kuid ehitaja palus juba varem pikendust ning andis töö üle lubatud tähtajaks. Ka tulemus on selline, nagu loodeti ja sooviti. “Ette tuli võtta lisatöid, mida algselt ei olnud planeeritud, ” põhjendas vallavanem, lisades, et see oli üks paljudest põhjustest, miks tööd natuke venisid. Ta tõi näiteks, et tööõpetuse klasside juurde ehitati tualett- ja pesuruum, samuti suurenes viimistlustööde maht.

Kuna tööde maht suurenes, läks Bloki sõnul kooli uuendamine planeeritust kallimaks, lisatööde eest tasus vald ise.
“Mõistmist, kannatust ja arusaamist nõudis ehitus kõigilt, nii vallalt, ehitajatelt kui õpetajatelt-õpilastelt, kuid lõpptulemusega on ilmselt kõik rahul. Võrreldes endise olukorraga on praegune nagu öö ja päev,” sõnas vallavanem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles