Eesti keele õppimine muutub soodsamaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti keele õpe muutub kättesaadavamaks.
Eesti keele õpe muutub kättesaadavamaks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu võttis vastu kodakondsuse seaduse muudatused, millega laienevad eesti keele õppimise võimalused Eesti kodakondsuse soovijatele, ja uuest aastast saab kodanikulepinguga tasuta eesti keelt õppida.

Riigikogu võttis vastu kodakondsuse seaduse muudatused, millega laienevad eesti keele õppimise võimalused Eesti kodakondsuse soovijatele, ja uuest aastast saab kodanikulepinguga tasuta eesti keelt õppida. Järgmise aasta jooksul hakkab riik pakkuma niinimetatud kodanikulepinguid tasuta eesti keele kursustel käimiseks ning tasustatud õppepuhkuse saamiseks.

“Eesti kodakondsuse saamise eelduseks on eesti keele oskus. Samamoodi on keeleoskus Eesti ühiskonda parema lõimumise eelduseks,” ütles siseminister Andres Anvelt. “Kui inimene on teinud otsuse siduda end Eestiga ja taotleda Eesti kodakondsust, saab riik omalt poolt pakkuda tasuta keeleõpet ja selleks vajalikku aega.” Lepingu saaksid sõlmida vähemalt viis aastat Eestis seaduslikul alusel elanud inimesed, kes soovivad taotleda kodakondsust ja vastavad tingimustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles