Puhkpilliõppelt puhuti tolmukord (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregor Kaljula 4. klassist püüdis Teno Kongi õpetuste järgi trombooni huulikust häält välja meelitada.
Gregor Kaljula 4. klassist püüdis Teno Kongi õpetuste järgi trombooni huulikust häält välja meelitada. Foto: Viido Põldma

Esimesel Eesti üldlaulupeol 1869. aastal osales neli pasunakoori 56 mängijaga, 2014. aasta laulupeol oli puhkpilliorkestreid 66. Puhkpillimuusikal on Eesti kultuuris kindel koht, aga selle koha täitjad hakkavad vananema ja järelkasvu napib.

Noori hakkajaid liikmeid ootab ka Rakvere Linnaorkester. Ainuüksi ootamisest aga loomulikult ei piisa, ja nii on orkestri dirigent Teno Kongi otsustanud koostöös Kaurikooli ja Rakvere eragümnaasiumiga hakata lastele pillimängu õpetama.

Esimese sammuna korraldati 20. septembril eragümnaasiumi õpilastele vaskpuhkpille tutvustav üritus, kus lisaks Teno Kongile, kes mängis trombooni, astusid üles Lauri Levistu tuubal ja Raimond Vendla trompetil. Lapsed said teada, kuidas vaskpuhkpillid välja näevad, kuidas neist hääl välja tuleb (enne seda prooviti veel mitut varianti, kuidas hääl välja ei tule) ning mõistagi said nad ka kuulda, kuidas kolm professionaalset pillimeest koos musitseerivad. Äratundmisrõõm oli suur, kui trio esitas lugusid, mis on tuntud Smilersi, Curly Stringsi ja Liis Lemsalu esituses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles