Septembris sai politsei kadunud inimeste kohta ligi 500 teadet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud ja vabatahtlikud kadunud eakat meest otsimas.
Politseinikud ja vabatahtlikud kadunud eakat meest otsimas. Foto: Marko Saarm

Septembris sai politsei teadmata kadunud inimeste kohta kokku pea pool tuhat teadet, 30 juhul tuli metsast otsida seal sihi kaotanud seenelisi või marjulisi, teatas teisipäeval ETV uudistesaade "Aktuaalne kaamera".

Vältimaks traagilisi tagajärgi, on peale aruka ning rahuliku käitumise väga oluline endast esimesel võimalusel teada anda.

Septembris sai politsei teadmata kadunud inimeste kohta kokku 458 teadet, kuus inimest leiti hiljem metsast või maastikult surnuna.

Võimalusi, kuidas oma vanemaid sugulasi või sõpru säästa, tegelikult on. Lisaks andmesidega varustatud nutitelefonile, mille võib memmele-taadile isegi siis, kui viimane selle kasutamisest midagi kuulda ei taha, koos nuputelefoniga lihtsalt kaasa panna, soovitab politsei teha ka paarieurose investeeringu helkurvesti. Metsa minekust tuleks lähedastele teada anda ja metsa sisenemise koht meelde jätta. Ning kõige olulisem – kõne telefonil 112 tuleb eksimise korral teha kohe, mitte oodata pimeda saabumiseni. Abi ootamiseks peaks valima lagedama koha, sest puu all või põõsa varjus istujat on õhust peaaegu võimatu leida.

"Kõige olulisem on jääda hästi rahulikuks ja kuulata päästekorraldajat," ütles häirekeskuse peadirektori asetäitja Merle Tikk. "Päästekorraldaja annab väga selgeid juhiseid, alustades sellest, kus viibida, et hoida ennast nähtavana, et abiandjad abivajaja võimalikult kiiresti leiaksid, siis, et kuidas olla ohutus piirkonnas, kas liikuda edasi või jääda sündmuskohale ja nii edasi," rääkis Tikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles