Anvelt kritiseeris ideed taastada sõjaväestatud piirivalve

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Andres Anvelt.
Siseminister Andres Anvelt. Foto: Erik Prozes

Siseminister Andres Anvelt nimetas keskerakonna ettepanekut taastada sõjaväestatud piirivalve asendustegevuseks ja ajas tagasi minemiseks.

“Sõjaväestatud piirivalve, mis tähendaks piiri valvamist ajateenijate niinimetatud praktikale saatmisega, kõlab vägisi asendustegevusena tänapäevase riigipiiri ehitamisele. Keskerakond tahab minna ajas tagasi, kus piirivalve tähendaski patrulle, füüsilist inimjõudu. Seda olukorras, kus viimased aastad on näidanud, et ohud on hoopis teistsugused ja tehnoloogia mängib aina rohkem rolli nii piiri kaitse kui ka ründe poolel. Neid nimetataksegi hübriidohtudeks ja neile tuleb adekvaatselt reageerida,” teatas Anvelt.

Keskerakonna valimisprogrammi riigikaitse peatüki keskseks lubaduseks saab sõjaväestatud piirivalve taastamine, mille puhul ajateenijad suunataks pärast sõduri baaskursuse läbimist piiripraktikale, ütles erakonna valimisprogrammi riigikaitse peatükki koostav Aivar Riisalu rahvusringhäälingule. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles