Repliik: kostan musta kassi eest

Marju Lina
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lina.
Marju Lina. Foto: Virumaa Teataja

Varjupaikade MTÜ kuulutas oktoobri musta kassi kuuks ja teatas, et varjupaigast võib igaüks viia musta kiisu koju loovutustasuta.

Musta, sest musti vist ei taheta. Minul küll kassi ei ole ja plaani teda võtta ka mitte, aga kui see peaks tekkima, ei kõhkleks ma koju viimast just musta kiisut. Ta on ilus, veidi salapärane, ja see ongi äge. Muidugi sellepärast teda vist peljatakse ka.

Ajakirjast Catster saab aga tema kaitseks lugeda, et jaapanlased tunnevad rõõmu, kui must kass nende nina all üle tee läheb – õnn on teel; üksikud jaapanlannad võtavad endale nimelt musta kassi, sest see meelitavat kohale kosilasi; veel on mustal kassil jaapanlaste silmis deemoneid, halba energiat ja jälitajaid peletav võime; inglise pruutidele on tavaks kinkida just must kiisu, sest see loomake toob abieluõnne; prantslased on aga uskunud, et kui must kass viia ristmikule, suundub loom otse sellele teele, mis viib varanduseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles