Oktoobrikuu kolmandal nädalal, 19.–28. oktoobrini, toimub kolmandat korda Lahemaa maitsete nädal, mil kolm mõisat pakuvad Lahemaa metsade, mere ja põldude ande oma parimal moel.
Lahemaa maitsete nädal tuleb taas
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palmse mõis kostitab traditsiooniliste mõisaköögi roogadega restoranis Alte Küche, talurahva toite saab mekkida kõrtsis.
Sagadi mõisa restoran tõstab toitudes esile metsaande: marju, seeni, ulukiliha.
Vihula mõis pakub nautimiseks moodsat Põhjamaade kööki eestimaisel viisil.
Kõikide roogade valmistamiseks kasutavad mõisate peakokad eelkõige kohalikku toorainet siitsamast Lahemaalt.
Lahemaa maitsete nädala tarvis koostavad Palmse mõisa restoran ja kõrts, Sagadi mõisa ning Vihula mõisa restoran erimenüü.