Noorsootöö nädal innustab taas Lääne-Virumaa noortevaldkonna tegijaid

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere noored.
Rakvere noored. Foto: Meelis Meilbaum

Novembris toimuval noorsootöö nädalal "Noori inspireerides" on taas kõik Lääne-Virumaa noortevaldkonna tegijad oodatud korraldama põnevaid noorte ja noorsootöötajate ettevõtmisi. Möödunud aastal said Lääne-Virumaa noored ja valdkonna tegijad osa nii mitmestki silmaringi laiendavast ja kogukonda ühendavast tegevusest.

19.–25. novembrini toimuva teemanädala fookuses on noorte informeerimine ja kaasamine. Täpsemalt soovitakse teemanädalaga esile tõsta noorsootöö valdkonda, üle Eesti pakutavaid noorsootöö võimalusi, tutvustada noorsootöötaja kutset ning anda noortele uusi arendavaid kogemusi. Samuti annab nädal võimaluse märgata noorsootöö valdkonda panustajate tööd nii kohalikul kui ka riigi tasandil.

Eesti noorsootöö keskuse peaekspert Kadri Koort sõnas, et juba kaheksandat korda toimuva teemanädala läbiv märksõna on sel aastal "inspiratsioon". "See peegeldab noorte julgustamist, innustamist, juhendamist ja suunamist tegema elus teadlikke ning iseseisvaid valikuid. Lisaks toimuvad nädala jooksul mitmed sündmused ja tegevused, mis on inspiratsiooniks ka noortevaldkonna tegijatele," selgitas ta.

Teemanädalal kutsutakse eelkõige noorsootöö ja hariduse valdkonna asutusi, aga ka kõikide teiste valdkondade organisatsioone ja asutusi korraldama erinäolisi nädala eesmärki ja teemat kandvaid üritusi üle Eesti. Kavandatavaks ettevõtmiseks saab olla näiteks töötuba, teemapäev, õppekäik, külalisesineja ülesastumine, kontsert või mõni muu väiksem temaatiline üritus. "Sündmustest ja ettevõtmistest palume anda teada Eesti noorsootöö keskusele, mille järel avaldatakse need sündmuste kalendris ja interaktiivsel Eesti kaardil," märkis Koort.

Möödunud aasta noorsootöö nädalal toimusid Lääne-Virumaal mitmesugused töötoad ja ringid. Noored said võimaluse võtta osa näiteks töö- ja tehnoloogiaringist, robootika ja mudelduse töötubadest, aga ka proovida maletamist ja vibulaskmist. Sõmeru avatud noortekeskuse eestvedamisel loodi ka noortele ja noortekeskustele üleeestiline sotsiaalmeediakampaania "Noorsootöö väljakutsed". 

Eelmisel aastal tähistatud noorsootöö nädala teema ja tegevused keskendusid nutikale noorsootööle, kandes lipukirja "Nutikamalt, virtuaalsemalt, globaalsemalt – pilvedesse". Üle Eesti korraldati 60 erinäolist üritust, millest enamik olid suunatud just nutikate ja digitaalsete vahendite kasutamisele. Nädala jooksul jagati hulgaliselt kogemusi ning ammutati uusi ja nutikaid teadmisi. Sel aastal ulatub ettevõtmiste arv juba üle saja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles