CADrina haridusministrit ei paelu

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmandat korda haridusministri toolil istuv Mailis Reps pole kordagi jõudnud Kadrina keskkooli tunnusettevõtmiseks saanud IT- ja nutifestivalile CADrina.
Kolmandat korda haridusministri toolil istuv Mailis Reps pole kordagi jõudnud Kadrina keskkooli tunnusettevõtmiseks saanud IT- ja nutifestivalile CADrina. Foto: Joakim Klementi

Üheksandat korda Kadrina keskkooli tunnusettevõtmiseks saanud IT- ja nutifestivali CADrina on aastate jooksul külastanud vaid üks haridus- ja teadusminister. Projekteerimistarkvara AutoCAD tundmises mõõtu võtvaid noori tervitas 2011. aastal tollane haridusminister Tõnis Lukas.

Kadrina keskkooli direktor Arvo Pani rääkis, et kutse edastasid nad minister Mailis Repsile kahel korral: kevadel ja ka sügisel. “Ministri nõunik vastas, et minister ei saa tööülesannete tõttu osaleda. Kedagi ennast asendama ka ei pakkunud,” ütles Pani.

CADrina korraldusmeeskonnal oli lausa mõte, et minister võiks olla see persoon, kes on igal aastal tulevasi insenere ühendava ürituse patrooniks. “Kuna Marko Pomerants on igal aastal olnud kohal, pakkusime patrooni kohta temale. Ta võttis selle tänuga vastu ja on igal aastal omalt poolt välja pannud eriauhinna – ajakirja aastatellimuse,” rääkis Pani.

Ministeeriumi eelinfost saab teada, et tänavuse CADrina ajal oli minister koos ministeeriumi delegatsiooniga õppevisiidil Taanis, kus tutvuti sealsete kogemustega haridus- ja teadusstrateegiate väljatöötamisel ja rakendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles