Suvelillede talikülviks on just õige aeg

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talikülvi asjatundja Katrin Uverskaja ütleb, et termotops, mille põhja teha augud, sobib suurepäraselt näiteks tomatitaimele.
Talikülvi asjatundja Katrin Uverskaja ütleb, et termotops, mille põhja teha augud, sobib suurepäraselt näiteks tomatitaimele. Foto: Marianne Loorents

Võtad topsid, täidad need niiske mulla ja seemnetega, asetad läbipaistvasse kaanega anumasse, millel sees ja peal augukesed, ning tõstad õue lumele oma aega ootama. See ongi aednike palju kiidetud talikülv, mis kevade edenedes tugevatel noortaimedel sirguda laseb.

Kuus aastat tagasi ilmus Katrin Uverskaja raamat “Talikülv: hobiaedniku eksperimendid”. Raamat kogus kiiresti populaarsust ning Katrin Uverskaja koolitab tänini üle Eesti huvilisi talikülvi alal.

“Olen saanud palju tagasisidet raamatule ja see on alati olnud positiivne. Talikülvimeetodi lihtsus ja loomulikkus tagab enamikul juhtudel proovijaile head tulemused,” ütleb Katrin Uverskaja, kel käsil juba neljateistkümnes talikülviaasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles