Näitleja Jaune Kimmel haarab akordioni

Inna Grünfeldt
Copy
Jaune Kimmel lavastuses “Kinnine kohus”.
Jaune Kimmel lavastuses “Kinnine kohus”. Foto: Heikki Leis/Rakvere Teater

Rakvere teatri näitlejal Jau­ne Kimmelil seisab reedel, 16. mail ees eneseületus kuubis: liita kontserdiks akordion, klaver ja hääl. Sarjas “RT muusika” astub ta kuulajate ette, et esitleda oma muusikupoolt.

“2001. aastal algas mu kaheksaaastane sõprus muusikakooliga. Õppisin akordionit, vahepeal kuulusin ka Eesti vabariiklikusse akordioniorkestrisse. Neljandal aastal, nagu ikka, lisandus erialapillile klaver ning sealt tekkis tahe end mõnikord ka klaverisse unustada,” rääkis näitleja.

“Muusika on minuga alati kaasas, aga pillimäng on kohal hetkedel, mil tuleb tunne end teistmoodi laadida, unustusse viskuda, mujal viibida ...”

Jaune Kimmel tunnistas, et kartus kontserdi ees on suur, sest ei ole ühtegi korda, mil aju ja sõrmed teeks pillidega 100 protsenti koostööd.

“Ma ei ole professionaal. Mul on juba vana ja päevinäinud Itaalia akordion, mille üks bass otsustab mõnikord üllatada ja kinni jääda, ning klaverid, kultuurimajas ja mujal, kuhu saab end ööni unustada,” iseloomustas ta end muusikuna.

Akordionil tuleb Kimmeli sõnul esitusele prantslase Yann Tierseni loomingut, natuke ka vene lugusid, sekka “üks pühendus meie oma rakverelasele”.

“Klaveril esitan omaloomingut – kaks neist lausa sõnadega(!) –, kuid ka mõnda hinge läinud lemmiklugu,” ütles Jaune Kimmel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles