Linnapäevadel aitab orienteeruda NaviCup

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Nutirakendus NaviCup aitab linnapäevadel orienteeruda.
Nutirakendus NaviCup aitab linnapäevadel orienteeruda. Foto: Kuvatõmmis

Tänavustel Rakvere linna päevadel orienteerumise murekohad on lahendatud innovaatiliselt: selleks et laadal mitte ära eksida ning et kodukohvikute ja pakutavate ürituste toimumispaikade vahel oleks lihtne liigelda, on kõik ettevõtmised koondatud veebirakendusse NaviCup.

Rakvere kultuurikeskuse juht Eve Alte rääkis, et esimesi katsetusi nutika kaardirakendusega tehti juba eelmisel aastal, aga siis jäi kõik veel tooreks, reklaamida jõuti võimalust vähe ning kasutajaid see suuremat ei leidnud. “Eelmisel aastal proovisime rakendusse koondada üksnes kodukohvikud, sel aastal on aga kõik linnpäevade raames toimuv sealt leitav. Ka see, mis linna piiridest kaugemale ulatub,” kõneles Alte.

Selleks et NaviCupi kasutada, tuleb nutitelefoni tõmmata vastav rakendus, mis on juba praegu töökorras ning millega on võimalik esmatutvust teha enne linnapäevade algustki. Nutirakendus on Alte sõnul linnapäevade külastajatele pakutav parim lahendus end mugavalt toimuvaga kursis hoida. Ta kõneles, et kuna ala, millele üritused on jaotunud, on väga lai, tuleks paberile kaarti trükkides see kokku pressida. “Kaart ilmub ka linnalehes, aga nutirakenduses saab suumida, enda asukohta lihtsalt määrata ja sel moel järgmisesse kohta jõuda,” lisas kultuurijuht. Kuigi jooksvalt võib nutikaardile lisanduda muudatusi, on see praeguseks siiski valmis ja Alte avaldas lootust, et suuri parandusi teha ei tulegi.

Tänavused Rakvere linna päevad toimuvad 6.–10. juunini ja nendel pakutakse ligi poolesajast ettevõtmisest koosnevat programmi. Linnapäevad on Rakvere suvine tippsündmus, linnapäevadega tähistatakse traditsiooniliselt Rakvere sünnipäeva. Kavas on nii tavapäraseks kujunenud üritused kui ka mitu uut ettevõtmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles