Noortekeskused said rahasüsti

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala noortekeskus.
Haljala noortekeskus. Foto: Meelis Meilbaum

Eesti noorsootöö keskuse korraldatud avatud noortekeskuste projektikonkursi kaudu said toetust 16 Ida-Virumaa ja Lääne-Virumaa projekti noorsootöö arendamiseks ja noortele paremate võimaluste pakkumiseks. Projekte toetati kokku üle 27 000 euroga.  

Lääne-Virumaal said toetust üheksa projekti kogusummas 10 622 eurot: Sõmeru noortekeskuse projekt "Seikluselamus" – 2489 eurot, Arkna noortekeskuse projekt "Tegevuses iga ilmaga" – 1134 eurot, Ubja noortekeskuse projekt "Nobedad näpud" – 380 eurot, Haljala noortekeskuse projekt "Haljala noortekeskuse meisterdamisvahendid ning noorte korraldatud meisterdamise töötoad" – 800 eurot, Lasila noortekeskuse projekt "Noorte fotoprojekt" – 1152 eurot, Tamsalu avatud noortekeskuse projekt "Kas elu nagu filmis või parem mitte?" – 1975 eurot, Roodevälja noortekeskuse projekt "Paber uues kuues" – 570 eurot; MTÜ Vahva Vaeküla projekt "Mängud ja vahendid" – 1122 eurot, MTÜ Tapa Lastekaitse Ühing projekt "Põnevad ja arendavad tegevused aktiivsetele noortele" – 1000 eurot.

Projektide hindamiskomisjoni töös osalenud ENTK peaeksperdi Marden Muugi sõnul oli tänavune projektikonkurss Kirde-Eesti jaoks edukam kui 2018. aastal, sest toetust jagus rohkematele projektidele. "Kirde-Eesti piirkonna puhul jäid silma hea ettevalmistusega projektid. Just läbimõeldumad projektid toovad suuremat kasu nii noortele, noortekeskustele kui ka noortevaldkonnale, kuna tulemused on jätkusuutlikumad. Kirde-Eestil on suur potentsiaal teha tarka ja mõtestatud noorsootööd," lisas Muuk.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles