Sõmeru keskusehoone kandideerib konkursil “Aasta betoonehitis 2011”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõmeru keskusehoone.
Sõmeru keskusehoone. Foto: Arvet Mägi

Eesti Betooniühingu ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu korraldatavale konkursile “Aasta betoonehitis 2011” esitati 11 nominenti. Teiste seas kandideerib Sõmeru keskusehoone, mis eelnevalt on saanud konkursil “Aasta puitehitis 2010” eripreemia puidust fassaadilahenduse eest, samuti Eesti Kultuurkapitali aastapreemia (2010), kultuuripreemia (2010) ning leidnud äramärkimist Lääne-Viru maakonna konkursil “Aasta tegu 2010”.


“Vaatamata ehitusturu madalseisule, on ka tänavu Eestis valminud terve rida väljapaistvaid betoonehitisi ja -rajatisi,” sõnas Eesti Betooniühingu juhatuse esimees Mati Laurson.

“Betoon kui levinuim kodumaine ehitusmaterjal on usaldusväärne konstruktiivne materjal nii ühiskondlike hoonete, elumajade kui infrastruktuuri ehitamisel,” lisas Laurson.

Konkursi eesmärk on leida ja esile tõsta ehitisi, mille nägusus ning efektiivne ja ökonoomne teostus demonstreerivad betooni kui kodumaise materjali eeliseid ja võimalusi.

Võidab objekt või menetlus, mille puhul on olulise panuse andnud Eestis registreeritud ettevõtjad ja kasutatud on Eestist tarnitud betoonmaterjale. Võidutöö valimisel arvestatakse ka objekti projekteerimise ja ehitamise professionaalsust ning nõudlikkusastet, kvaliteeti ja uuenduslikkust.

Peaauhind kuulub võiduidee autorile. Äramärkimist leiavad võitnud objekti tellija, projekteerija, ehitaja ja betooni tarnija.
Kaheteistkümnendat korda korraldatava võistluse žüriisse kuuluvad Eesti Arhitektide Liidu, Eesti Betooniühingu, Eesti Ehitusinseneride Liidu, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu, Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu, Eesti Projektbüroode Liidu, Kunda Nordic Tsemendi ja ehitusajakirjanduse esindajad.

Võitja kuulutatakse välja 12. betoonipäeval 2012. aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles