Politsei vaid vestles tahtliku viiruselevitajaga

Toomas Herm
Copy
Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel nädalal tuli välja, et üks Aseri lähedal elav koroonaviirust põdev vanem naine oli käinud Rakvere linnas poodlemas. Toimetus küsis politseilt, mida korrakaitsjad on selle juhtumi menetlemisel teinud.

"26. märtsil laekus piirkonnapolitseinikule info kohaliku omavalitsuse sotsiaalosakonna juhilt, kelle sõnul olid kohalikud elanikud teda informeerinud sellest, et ühel vallakodanikul on diagnoositud koroonaviirus ja ta ei pea karantiini piirangutest kinni," alustas vastusega Ida prefektuuri pressiesindaja.  Peale teate saamist helistasid politsei- ja piirivalveameti telefoniseire tegijad naisele ning selgitasid, miks ta peab kodus viibima. Naisele võeti järgmisel päeval, mil hakkas kehtima viirusekandjate kodus olemise kohustus, ka teine kõne. Politseile teadaolevalt viibivad nii haige kui ka tema pereliige kodus.

Virumaa Teataja andmetel ei piirdunud enda haigusest teadlik naine ainult ühe poe külastamisega. Seepärast küsis toimetus politseilt, kas tehti kindlaks, kus viirusehaige naine käis, ja kas neid kohti on ka sellest informeeritud. Sellele küsimusele politsei ei vastanud. Küll aga lisasid korravalvurid hiljem, et politsei ei ole tuvastanud naise käitumises tahtlikku tegevust.

Politsei tuletab meelde, et haige perekonnaliige võib lahkuda elukohast, kui ta hangib elukoha või viibimiskoha läheduses igapäevaseks toimetulekuks hädavajalikku põhjusel, et muul viisil ei ole see võimalik, ning kui ta järgib varem kehtestatud liikumisvabaduse piiranguid. Püsivast elukohast võib haige leibkonnaliige lahkuda eelkirjeldatud põhjustel ja tingimustel, et tal puuduvad haigussümptomid. Kauplustel on kohustus pakkuda külastajatele võimalust kasutada desinfitseerimisvahendeid ja hoida pikivahet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles