Karu lõhkus Savaldumas mesitaru ja võttis pruukostigi kaasa

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Pruuni ja karvase öise külalise teo tagajärg: lõhutud mesitaru Savalduma külas.
Pruuni ja karvase öise külalise teo tagajärg: lõhutud mesitaru Savalduma külas. Foto: Erakogu

Täna öösel murdis karu Tamsalu lähistel Savalduma külas sisse mesitarusse, lõhkus selle puruks, ja et kojuminekul kõht tühjaks ei läheks, võttis kaasa kolm kärge.

Savalduma küla elanik Jaak Kabral on algaja hobimesinik. Kaks taru tal vaid oligi, neist teine tühi, sest üks mesilaspere ei elanud talve üle. Ööl vastu tänast külastas teda "pruun ja karvane meevaras", nagu Kabral ise kirjeldab. Ilmselgelt oli see karu ja targa loomana valis ta rüüstetöö ohvriks muidugi mesilasi täis taru.

"Hommikul läksin tarudest mööda ja nägin: kärjed laiali, taru puruks. Jagasin kohe matsu, et ega see keegi muu olla saanud kui karu," rääkis hobimesinik.

Karu jälgi Kabral ei märganud, küll aga tallatud rohtu. Sel moel antud suuna alusel läks ta kodutalust eemale võsa poole ja avastas sealt kolm meekärge. "Küllap võttis tee peale kaasa. Hauded ja mesi olid ära söödud, kärjed ise võssa maha visatud," kõneles Jaak Kabral.

"Üsna jultunud tüüp igatahes," jätkas ta. "Tarud on mul poolesaja meetri kaugusel väravast. Majapidamine asub Tamsalu lähedal, meil on siin neljast talust koosnev majagrupp. Mul endal on kaks taksikoera, kuid nemad ei kuulnud nagu mina isegi midagi. Naabri koer haugub iga liigutuse peale, kuid täna öösel oli temagi vaikne."

Jaak Kabral lausus, et ta on oma talu ümbruses näinud küll rebaseid, kitsi, põtru ja teisi loomi, kuid karuga oli see tal esimene kokkupuude. Samas väidetakse sotsiaalmeedias, kuhu Jaak Kabral oma "külalise" kohta postituse tegi, et metsaott on Savalduma kandis eelmistelgi aastatel ringi mütanud.

Karud on olnud eelmisel ja tänavusel aastal kuidagi eriti aktiivsed, sattudes ka tiheda inimasustusega aladele. Nii on tänavu karu nähtud Rakveres Palermo metsa spordirajal, samuti mitmes kohas kahte karupoega koos. Virumaa Teataja fotograafil Ain Liival õnnestus karu pildile saada, kuid seda küll karude päriskodus Peressaares.

Täna käib "karujaht" Tallinnas, kus Haabersti linnaosas märgati emakaru koos pojaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles