Eilsed elektrikatkestused põhjustasid kaabli vigastamine ja hooletu traktorist

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Eile oli Lääne-Virumaal kaks ulatuslikku elektrikatkestust, Kundas kulus rikkekoha leidmiseks ja katkestuse likvideerimiseks ligi üheksa tundi. Foto on illustreeriv.
Eile oli Lääne-Virumaal kaks ulatuslikku elektrikatkestust, Kundas kulus rikkekoha leidmiseks ja katkestuse likvideerimiseks ligi üheksa tundi. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Eile kell 15.52 jäi Rakvere kesklinnas korraks elektrita 4017 klienti. 1408 kliendil kestis elektrikatkestus üle poole tunni, ülejäänutel mõne minuti. Samal ajal oli elektrikatkestus ka Kundas.

Elektrilevi ida juhtimispiirkonna juhtivspetsialist Kalle Orro selgitas, et katkestuse põhjustas kaabli vigastamine Rakvere linna keskpinge kaablivõrgu uuendustööde käigus. "Eile kell 15.52 lülitus Rakvere alajaamas välja trafo," ütles ta. "Hetkeks jäi vooluta koguni 4017 klienti, kellest umbes 2600 klienti said tänu dispetšeri kiirele reageerimisele ja ümberlülitamise võimalusele mõne minutiga voolu tagasi. Ülejäänud 1408 kliendile taastati elektrivarustus kell 16.41."

Samal ajal oli elektrikatkestus ka Kundas, seal vältas see ligi üheksa tundi. "Selle katkestuse põhjustas metsaveotraktor, mis ladustas oksi," lausus Orro. "Traktori juht rammis kogemata elektrimasti. Mast vajus viltu ja juhtmete kokkupuutel tekkis lühis. Kuna juht juhtunust ise märku ei andnud, võttis rikkelise koha tuvastamine pikalt aega."

Rike tekkis eile kell 15.37, vooluta jäi 381 klienti. Rikkekoht tuvastati lõpuks Kaliküla haruliinil, elektrivarustus taastati klientidele kell 1.10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles