Tamsalu õpetaja pürgib aasta vabatahtlikuks

Anu Viita-Neuhaus
, ajakirjanik
Copy
Anija mõisas tunnustatakse aasta vabatahtlikke ja kodanikuühiskonna aasta tegijaid. Teiste seas püüab tunnustust Tamsalu gümnaasiumi inglise keele õpetaja Anne Kraubner (vasakul).
Anija mõisas tunnustatakse aasta vabatahtlikke ja kodanikuühiskonna aasta tegijaid. Teiste seas püüab tunnustust Tamsalu gümnaasiumi inglise keele õpetaja Anne Kraubner (vasakul). Foto: Vladislav Musakko

Külaliikumine Kodukant ja vabaühenduste liit tunnustavad pühapäeval Anija mõisas aasta vabatahtlikke ning kodanikuühiskonna aasta tegijaid. Teiste seas püüab tunnustust Tamsalu gümnaasiumi inglise keele õpetaja Anne Kraubner.

Tamsalu gümnaasiumi inglise keele õpetaja Anne Kraubner veab südamega eest kahte valdkonda, milleks on koolihariduse toetamine ja vastutustundlik tarbimine ning õiglane kaubandus.

Aastate jooksul on Kraubner kaasanud enam kui 150 noort vabatahtlikku. Niimoodi on ta toetanud nende saamist headeks ja hoolivateks kodanikeks, kes mõistavad oma tegevuse mõju ja kohta maailmas ning oskavad seda teadmist omakorda jagada teistega.

Rahvastikuminister Riina Solman rääkis, et vabatahtlikud on ühiskonnas justkui sidekude organismis – nad toetavad ja ühendavad.

"Nende panus ühiskonna toimimiseks jääb liiga sageli tagaplaanile, kuid väärib kahtlemata hindamist ja tunnustust. Vabatahtlik teeb rohkem kui enda toimimiseks vaja. See on lisapanus, tänu millele lahendatakse meie väikeses Eestis palju muresid," ütles Solman.

Tunnustused annab üle ürituse patroon president Kersti Kaljulaid.

MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant on juriidiliste isikute ühendus, mis liidab Eestimaa maapiirkondade tasakaalustatud arengut taotlevad ja edendavad ning külaelu väärtustavad organisatsioonid. Liikumise eesmärk on edendada kogukondlikku tegevust maal, väärtustades ja arendades külaelu, pärimuskultuuri ning vabatahtlikku tegevust

Vabaühenduste liit ühendab avalikes huvides tegutsevaid vabaühendusi ja töötab selle nimel, et Eestis oleks mõjus kodanikuühiskond, kus inimesed tahavad, saavad ja oskavad osalemise ja koostöö kaudu ühiskondlikke muutusi juhtida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles