Kadrina ja Hulja said kokkuhoidliku tänavavalgustuse

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Lõppes projekt "Kadrina aleviku ja Hulja aleviku tänavavalgustuse osaline renoveerimine".
Lõppes projekt "Kadrina aleviku ja Hulja aleviku tänavavalgustuse osaline renoveerimine". Foto: Internet

Eelmisel nädalal tõmmati Kadrinas ja Huljal kriips alla tänavavalgustuse renoveerimistöödele, millega loodetakse kokku hoida vähemalt 3500 eurot aastas.

Lõpule jõudis projekt "Kadrina aleviku ja Hulja aleviku tänavavalgustuse osaline renoveerimine", mille kõik plaanitud tööd said tehtud ja keskkonnainvesteeringute keskusest (KIK) laekusid viimased toetussummad. 

"Projekti käigus rekonstrueeriti 110 tänavavalgustit, ehitati kolm elektrikilpi ja vahetati kogu kaabeldus umbes 4000 meetri ulatuses. Kui algselt oli plaanis alles jätta 73 betoonmasti, siis ehitushanke odavnemise tõttu oli võimalik ka need asendada tänapäevaste metallmastidega," rääkis Kadrina abivallavanem Aarne Laas. "Lõppeesmärk on tänavavalgustuses elektrienergia kasutamise efektiivsuse tuntav suurendamine ning kokkuhoid tuleb vähemalt 3500 eurot aastas."

Projekt algas 1. veebruaril 2019. aastal ja selle kogumaksumus oli 215 000 eurot. Tööprojekti koostas OÜ Keskkonnaprojekt ning ehitustööd tegi Empower AS. Projekti toetas Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfond ligi 75 protsendi ulatuses energiatõhususe meetmest "Energiasäästu ja taastuvenergia osakaalu suurendamine". 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles