Sõjaväepolitsei sekkus Briti sõdurite ja kohalike vahelisse konflikti (2)

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Sekkus sõjaväepolitsei. Pilt on illustreeriv.
Sekkus sõjaväepolitsei. Pilt on illustreeriv. Foto: Elmo Riig

Möödunud laupäeva õhtul tekkis Tapal välismaiste sõdurite ja kohalike seltskonna vahel konflikt, mis päädis rüselusega ning sõjaväepolitsei ja politseipatrulli sekkumisega. Tüliõunaks oli naisterahvas, kellega sõdurid olid juttu teinud, millega kohalikud aga sugugi mitte nõus ei tahtnud olla.

Rakvere patrullitalituse juht Tauno Lempu ütles, et 15. mai õhtul kella 20 paiku sai häirekeskus teate, et Tapal kiirtoitlustuskohas oli tekkinud kahe bistroos einestanud seltskonna vahel rüselus. "Politsei selgitas, et esialgsetel andmetel oli tekkinud arusaamatus Eestis teenivate välismaa sõdurite ja kohalike meeste vahel. Seda praegu teadaolevalt põhjusel, et sõdurid olid juttu teinud ühe naisega, mis oli kohalikele meestele vastuvõetamatu nii, et tekkis sõnelus ja sealt edasi rüselus," rääkis patrullitalituse juht.

"Enne politsei saabumist oli kohale tulnud sõjaväepolitsei, kel tuli ühe kohaliku agressiivse mehe rahustamiseks kasutada käeraudu. Politsei kohale jõudes osapooltel üksteise suhtes pretensioone ei olnud ja olukord oli juba rahunenud. Nii vabastati ka käeraudadesse pandud mees ja lubati tal oma teed minna. Tol hetkel ei märkinud keegi, et arusaamatusest tekkinud rüseluses keegi viga oleks saanud. Suhtleme täiendavalt veel mõlema osapoolega, ning kui ilmneb, et kellelgi on etteheiteid, hindab politsei neid ütlusi täiendavalt otsustamaks, kas on alust menetluse alustamiseks," kõneles patrullitalituse juht. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles