Tamsalu spordielu üks eestvedajaid Aadu Uudmäe sängitati maamulda

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Aadu Uudmäe (17.07.1943 – 19.06.2022).
Aadu Uudmäe (17.07.1943 – 19.06.2022). Foto: Arvet Mägi

Pühapäeval saatsid lähedased ja arvukad sõbrad viimsele teekonnale Aadu Uudmäe. Tamsalu spordielu üks eestvedajaid, arvukate võistluste korraldaja sängitati Uudeküla kalmistule oma perekonna hauaplatsile.

Aadu Uudmäe saanuks peagi 78-aastaseks. Ta töötas pikka aega Tamsalu vallavalitsuses maaosakonna juhatajana, olles ametnikuna 1990-ndatel asjaosaline maade tagastamise protsessis.

Nooruses moto- ja saanikrossi sõitnud mehena jäi ta spordi juurde elu lõpuni, tegutsedes organisaatorina. Ta lõi kaasa auto- ja kelgukrosside korraldamises Tamsalu Einjärve rajal, oli kohtunik. Samuti aitas ta korraldada Tamsalu valla spordiüritusi.

Suure panuse andis Aadu Uudmäe Vistla memoriaali rajamisse.

"Väga toimekas mees, keda iseloomustas rahulikkus," meenutas omaaegne Tamsalu vallavanem ja lahkunu sugulane Toomas Uudeberg. "Tema iseloomuomadus oli just tagasihoidlikkus. Ta ei trüginud esile, aga tegi palju ja südamega. Ta võttis asju hingega: kui juba midagi korraldas, siis hästi. Valla üritustel võis ta käed külge panna iga asja korraldamisse, olgu see siis laste jalgrattavõistlus või mis iganes."

Olles tegev Tamsalu Muuseumi Sõprade Seltsis, panustas Aadu Uudmäe palju aega II maailmasõjas Saksa poolel langenud eesti sõdurite mälestuse jäädvustamisse. "Aadu andis palju oma energiat Porkuni lahingut mälestava Vistla memoriaali rajamisse," kinnitas Toomas Uudeberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles