BC Rakvere Tarvas kaotas Tallinnas kolmanda mängu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpalliklubi Rakvere Tarvas mängijad(kollastes)aktsioonis.
Korvpalliklubi Rakvere Tarvas mängijad(kollastes)aktsioonis. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Sellel hooajal on TTÜ korvpallimeeskonnast kujunenud BC Rakvere Tarvale raske vastane. Teisipäeval tuli neilt SEB korvpallimeistriliigas vastu võtta juba kolmas kaotus.


Üleeile mängis BC Rakvere Tarvas oma veebruarikuu esimese kohtumise Tallinnas Aivar Kuus­maa juhendatava Tallinna tehnikaülikooli võistkonnaga. Tasa­vägise mängu lõpu kallutas vas­tane enda poolele ja kohtumise lõppseisuks kujunes TTÜ kin­del võit, seekord 84:69 (36:37).


Esimesel veerandajal panustas Tarvas palju kaugvisetesse ja et nii mõnigi neist ka korvis maandus, siis võideti esimene veerandaeg päris veen­valt 23:16, kusjuures kaks kolmest viset olid tabanud nii Kris­to Saage kui Ando Tagamets.

Teist veerandaega alustas TTÜ maaala kaitsega ja siin jäi Tarvas jänni, sest kaugvisked ei tabanud. Siiski Ando Tagametsa ja Priit Sillandi eduka tegutsemise järel oli Tarvas poolajaks punktiga peal 37:36.

Teise poolaja algus oli mõlemale meeskonnal küllaltki punktivaene ja alles Priit Sil­landi korv pärast kaht ja poolt mänguminutit avas teise poolaja skoori. Tarvas hoidis väikest edu ja lõpetas kolmanda veerandaja eduseisus 53:47.

Viimasel veerandajal kordus aga sama stsenaarium, mis kahe meeskonna eelmises omavahelises kohtumises. Kogu mängu tabelis endast eespool olevat TTÜd pinge all hoidnud Tarvas ei suutnud lõpuni eduseisu hoida.

TTÜ pani veerandi esimestel minutitel vastu maaala pressingu ja Tarva eduseis vähenes selle toimel kiiresti - oli palju pallikaotusi ja eksiti rünnakul. Seisult 57:58 tegi TTÜ 17:2 spurdi. Paar minutit enne mängu lõppu oli seis 74:60 TTÜ kasuks ja mängu saatus sellega otsustatud. Viimastel minutitel said Tarva poolelt mängu ka Joonas Vaino ja Madis Šuma­nov.

Seekord kaugvisetega hädas olnud Kristo Saage tabas 13st kolmepunktiviskest vaid neli, ent kogus siiski Tarva parimana 19 punkti ja üheksa lauapalli, kuid negatiivsele poolele võib kirjutada tema seitse pallikaotust.

Kristo Orula oli TTÜ parim 17 punktiga.

Kaotus nihutas Tarva ka turniiritabelis koha võrra allapoole, kuuendaks. Seitsme võidu kõrvale on kogutud üheksa kaotust. TTÜ on tabelis TÜ/Roc­ki järel endiselt teisel kohal.
Tarva järgmine mäng on reedel, 20. veebruaril, kui kodusaalis võõrustatakse Tallinna BC Kalev/Cramo võistkonda. Pall pannakse Rakvere spordihallis mängu kell 19.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles