Kooli algus toob fookusse ohtlikud ülekäigurajad

Kevin Volter
Copy
1. Tuleviku tänaval Lidli ja reaalkooli lähedal olev ülekäigurada. Suurenenud liikluskoormus ja inimeste puudulik liikluskultuur võivad seal tekitada ohtlikke olukordi.
1. Tuleviku tänaval Lidli ja reaalkooli lähedal olev ülekäigurada. Suurenenud liikluskoormus ja inimeste puudulik liikluskultuur võivad seal tekitada ohtlikke olukordi. Foto: Caspar Sild

Kooliaasta alguse eel käis Virumaa Teataja koos Rakvere politseijaoskonna ametnikega linna peal, et saada ülevaade liikluses toimuvast ning anda vajalikke näpunäiteid koolilastele, nende vanematele ja teistele liiklejatele.

Kohtusime Rakvere politseijaoskonna piirkonnapolitseiniku Aleksei Osokini, grupijuht Enely Viru ja patrullpolitseinik Ainar Reinmanniga esmalt ühel linna tuiksoonel – Tallinna ja Laia tänava ristmikul. Ilmselt on pea iga autojuht just selle, toidukoha kõrval oleva ülekäiguraja ees kogenud olukorda, kus mõni jalakäija või kergliikuri juht satub ootamatult sõiduteele.

Nagu liiklusseadus ütleb, peab jalakäija teed ületades veenduma, et autojuht on teda märganud. «Ainukene võimalus, et teda märgatakse, on siis, kui tekib silmside või auto jääb seisma,» rääkis piirkonnapolitseinik Aleksei Osokin. «Aga päris tihti juhtub see, et lastevanemad sisendavad oma võsukestele, et kui auto hakkab hoogu aeglustama, siis võib liikuda.» Nii tekib aga olukord, kus laps võib ekslikult arvata, et aeglasemalt liikuva auto juht on teda märganud, ja asub sõiduteed ületama. Kuna aga kindlat kontakti juhi ja jalakäija vahel ei ole olnud, võivad tagajärjed olla traagilised. Seepärast rõhutab Osokin, et kõige ohutumaks teeületuseks peab auto alati olema seisma jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles