Sten Lassmann paneb kõlama «Kodumaised viisid»

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Pianist Sten Lassmann esineb reedel Viljandi muusikakooli orkestrimajas kontserdiga "Kodumaised viisid".
Pianist Sten Lassmann esineb reedel Viljandi muusikakooli orkestrimajas kontserdiga "Kodumaised viisid". Foto: Tairo Lutter

Rakvere Vabaduse kooli aulas esineb 24. veebruaril kell 14 pianist Sten Lassmann kontserdiga «Kodumaised viisid». Tuntud ja tunnustatud pianisti, EMTA klaveri vanemlektori Sten Lassmanni klaveriõhtu on pühendatud Heino Elleri klaveriloomingu tippteostele ja sellega tähistab ta oma pikaajalise loomingulise töö valmimist.

2023. aastal Londonis ilmunud albumiga «Heino Eller. Complete Piano Music. Volume 9» jõudis lõpule Heino Elleri klaverimuusika esmakordse terviksalvestuse projekt, mille jooksul on plaadifirma Toccata Classics kaubamärgi alt ajavahemikus 2011–2023 välja antud kõik helilooja 206 teost klaverile kogupikkusega ligi kümme tundi. Lassmanni töö Elleriga algas Londonis 2008. aastal ning Elleri klaverimuusika oli ka tema Londoni kuninglikus muusikaakadeemias 2013. aastal kaitstud doktoritöö teema.

Heino Elleri klaverilooming on Mart Saare koorilaulude ning Eduard Tubina sümfooniate kõrval kaalukaim osa rahvusliku helikunsti varamus ning Lassmanni tervikkäsitlus Elleri klaveriloomingust on läbi aegade kõige mahukam eesti muusika salvestusprojekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles