Rakvere kaasava eelarve hääletusel saab valida kolme projekti vahel

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Eelmisel aastal, kui Rakvere linn esimest korda kaasavat eelarvet koostas, võitis rahvahääletuse Palermo madalseikluspark.
Eelmisel aastal, kui Rakvere linn esimest korda kaasavat eelarvet koostas, võitis rahvahääletuse Palermo madalseikluspark. Foto: Grete Veedla

Esmaspäeval algas Rakvere kaasava eelarve projektide hääletus. Linnakodanikud saavad teha valiku kolm idee vahel. Hääletamine kestab neli nädalat ehk 28. aprilli õhtuni.

Üks ettepanek on arendada Moonaküla linnaosa mänguväljakut. Eesmärk on laiendada eri eas laste ja noorte tegevusvõimalusi Moonaküla linnaosas ja pakkuda neile võimalusi mitmekülgseks arenguks. Plaanis on püstitada kiikesid, erinevad ronilaid ja turnimiskohti. Lisaks soovitakse paigaldada pink ja kiigepink lastevanematele ja mäel jalutavatele inimestele. 

Teine ettepanek on rajada Tormi tänavale laste mänguväljak. Raudtee ja Roodevälja küla vahelisel alal on valdavalt eramajad, kuid piirkonnas puudub naabreid ühendav plats. Mänguväljak oleks kõige parem uute tutvuste ja sõprussuhete loomise ning kogukonnatunde kasvatamise koht.

Tagasi üles