Lääne-Viru aasta turismiteoks kuulutati folgipidu kaptenikülas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Folk.
Viru Folk. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eile, 16. veebruaril selgusid parimad tegijad Lääne-Virumaa turismikonkursil. Maavanema poolt moodustatud komisjon otsustas tunnistada parimaks turismi koosteo kategoorias Kunda rannas 2008. aastal toimunud sõbralaada ja turismiteo vallas Käsmus peetud esimese Viru folkfestivali Viru Folk.


Aasta turismiteoks kuulutatud Viru Folki, mis toimus eelmisel aastal 8.-10.augustini, külastati ühtekokku veidi rohkem kui 10 000 korda: festivalipass oli 1500 külalisel, päevapileteid osteti 2100.

Korraldajate eesmärk tuua Eesti kuulsaim kapteniküla kaardile tagasi ja korraldada muusikapidu, millest tunneksid rõõmu nii tegijad kui nägijad, sai täidetud.

„Numbritest olulisemaks pean saadud positiivset kogemust, kus korraldajad eesotsas Peep Veedlaga tõestasid, et on võimalik ka õrna loodusega Lahemaal ning rahuarmastavas Käsmus üritusi korraldada," ütles Lääne-Viru maavanem Urmas Tamm.

12.-13. juulil Kunda rannas toimunud sõbralaat on suur rahvusvaheline rannakultuuripidu, mille juured ulatuvad soomlaste ja virulaste sõbrakaubanduse ajalooliste traditsioonideni.

Viimast sõbralaata külastas rekordarv laadalisi, umbes 20 000 inimest. Laadaliste hulgas oli ka palju väliskülalisi: ungarlasi, soomlasi, poolakaid ja rootslasi.

Laadapäevad olid põnevad ja sisutihedad, täis käsitöölaata ja folklooripidu.

Rannas võisid huvilised vaadata sõbrakaubanduse ajaloo näitust, toimus Soome ja Eesti laste joonistusvõistlus ja kunstinäitus "Minu kõige suurem sõber".

Väga suurt huvi pakkusid käsitöö õpi- ja meistrikojad ning kirev kultuuriprogramm nii pea- kui ka vabalaval.

Suurimaks ettevõtmiseks kujunes laadal räimeküpsetamiskonkurss - põnev ja vaatemänguline ning maitsev kalaküpsetamisvõistlus, mida nautisid nii laadakülalised, žürii kui ka küpsetajad ise.

Valmisid põnevad räimeroad, selgitati sõbralaada räimemeister. Räimekonkursil valmistatud roogade retseptidest koostatakse raamat "Piknik Kundas".

Turismikonkursi korraldasid Lääne-Viru maavalitsus ja Sihtasutus Lääne-Viru arenduskeskus eesmärgiga väärtustada Lääne-Viru maakonna turismiettevõtjate, kohalike omavalitsuste, riikliku ja kodanikeühenduste tööd maakonna kui turismipiirkonna maine ja konkurentsivõime tõstmisel.

Mullu olid turismikonkursi parimad Jäneda Mõis OÜ turismiteo ja Ehedad Elamused Lahemaal koosteo vallas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles